Spanje info


Spanje: Het gaat niet alleen om siësta's en feesten, dit kleurrijke land biedt teveel mogelijkheden om in een notendop samen te vatten. Castagnetten en het handgeklap van de flamenco dansers, de meeslepende muziek, ze vangen de essentie van Spanje. Of u nu bruisende steden wilt ontdekken of op zoek wil gaan naar het rustieke Spanje, u zult verliefd worden op dit levendige, maar toch heerlijk relaxte land.

Spanje als vakantiebestemming
In het verleden betekende vakantie in Spanje voor de meesten zon, zee en strand, maar in toenemende mate wordt men ook aangetrokken door het rijke culturele erfgoed en het spectaculaire landschap. Andalusië is een onstuimige mix van gitaren en flamenco, matadors en fiesta, waar witte bergdorpjes een contrast vormen met grote Moorse paleizen. Madrid, de hoogste hoofdstad van Europa, is gelegen in Centraal Spanje, een gebied met kastelen, bergen en glooiende vlaktes.

Het klimaat van Spanje
Voor velen is de reden dat ze naar Spanje gaan het prachtige weer. Noord Europeanen kwamen massaal naar Spanje om de hele dag aan de beroemde costas te genieten van de gegarandeerde zon, elke dag weer. Maar het weer in Spanje is niet zo simpel. Spanje is een groot land, en het klimaat varieert sterk. Het is waar dat het in de zomer zonnig zal zijn en dat de winter inderdaad een stuk milder is, maar hoe verder je naar het noorden gaat, hoe natter het wordt.

 
De kustlijn van Spanje
Met meer dan 5000 kilometer kustlijn, staat Spanje wereldwijd bekend om zijn stranden. Het maakt niet uit of u voor de Costa Brava, Costa Dorada, Costa del Azahar, Costa Blanca, Costa Calida, Costa del Sol, Costa de la Luz, de Balearen of de Canarische Eilanden kiest, de stranden zijn prachtig.

Spaanse cultuur
De Spaanse cultuur is een Europese cultuur gebaseerd op een variatie van historische invloeden, vooral die van het oude Rome, maar ook van de pre Romeinse, Keltische en Iberische cultuur, de Phoenicians en van de 900 jarige Moorse overheersing. Op het gebied van taal en religie, lieten de oude Romeinen een blijvende erfenis achter. Het verdere verloop van de Spaanse geschiedenis heeft elementen aan de cultuur en tradities van het land toegevoegd. Spanje staat een totaal van 44 historische bestemmingen op de UNESCO Wereld Erfgoed lijst.


Spaanse gastronomie
De Spaanse keuken is rijk aan vis en vleeswaren, zoals chorizo en Serrano ham. Paella is een van de meest voorkomende gerechten, evenals cocido, een stoofpotje van vlees, kip en erwten. U zult zeker volop genieten van tapas, een selectie van overheerlijke kleine hapjes geserveerd in eenvoudige gezellige eetgelegenheden.

Golf in Spanje
Als golf uw ding is, dan is Spanje uw bestemming. Spanje is synoniem met golf. Het is een topbestemming voor liefhebbers van deze sport, ongeacht uw niveau of handicap. Let op, pak uw clubs en kom zo snel als u kunt naar Spanje. Het is om vele verschillende redenen de ideale plek om uw favoriete sport te beoefenen.

 

Kenmerken

Oppervlakte: 504.645 km2
Hoofdstad: Madrid
Inwoners: 46.745.807
Taal: Spaans
Munteenheid: Euro