Uitgebreide info GVB (Golfvaardigheidsbewijs)


Een van de belangrijkste verschillen tussen golf en andere sporten is dat u een bewijs nodig hebt om de golfsport te mogen beoefenen: het golfvaardigheidsbewijs (GVB). Daarom vindt u op deze site ook de nodige informatie over golf en het GVB. Hebt u naar aanleiding hiervan nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Golf en GVB
Op de meeste golfbanen geldt het hebben van het golfvaardigheidsbewijs als minimale toegangseis. Als u golf wilt spelen, is het dus zaak uw GVB (Clubhandicap 54) te halen. Zie hieronder ook: het golfvaardigheidsbewijs.

GVB-cursus en GVB-examen
Als u het GVB wilt halen is het verstandig om een cursus te volgen die u hier speciaal voor opleidt. U krijgt het GVB pas als u met succes een theorie- en praktijkexamen hebt afgelegd.
Zie ook: GVB-cursus en GVB-examen.

GVB in een week
Een van de populairste clinics van Costa Golf: GVB halen in een week. Tijdens een intensieve cursus leert u in zes dagen alle basistechnieken en basisregels van het golf. Aansluitend doet u direct examen.
Zie ook: GVB halen in een week.

GVB halen in Spanje of Portugal
U kunt uw GVB in principe overal halen. Dus waarom niet op een mediterrane golfbaan aan de Zuid-Spaanse kust, Tenerife of aan de Portugese Algarve, in combinatie met een zonnige vakantie? Zie hieronder ook GVB halen op vakantie en GVB halen in het buitenland.

--

Het golfvaardigheidsbewijs
Het woord zegt het al. Een golfvaardigheidsbewijs (GVB) is een bewijs dat u over genoeg vaardigheid beschikt om golf te spelen. In Nederland en België, maar ook in andere landen, moet u een GVB hebben om toegang te krijgen tot de golfbaan.

Waarom heb ik een golfvaardigheidsbewijs nodig?
Omdat u niet de enige op de golfbaan bent. Met een GVB bewijst u dat u over voldoende vaardigheid beschikt, vlot kunt doorspelen en de spelregels en gedragsregels kent.

Toegang tot de golfbaan
Een golfbaan kan u vragen om een geldig GVB te tonen, als bewijs van uw golfvaardigheid. Dit geldt niet alleen voor golfbanen in Nederland en België, maar ook in het buitenland.

GVB nieuwe stijl: Clubhandicap 54
In 2012 heeft het GVB een belangrijke toevoeging en meerwaarde gekregen, namelijk Clubhandicap 54. Als u bent geslaagd voor het GVB, wordt u geregistreerd met Clubhandicap 54.

Hoe lang is mijn golfvaardigheidsbewijs geldig?
Een GVB is één jaar geldig. U kunt uw golfvaardigheidsbewijs elk jaar verlengen.

NGF en EGA
Het Nederlandse golfvaardigheidsbewijs voldoet aan de normen van de European Golf Association (EGA). In Nederland valt het beleid rond het GVB onder de verantwoordelijkheid van de NGF.

Uw golfvaardigheidsbewijs halen?
Lees hieronder meer over onze GVB-cursus.

--

GVB-cursus
Er zijn nogal wat aanbieders van GVB-cursussen, en er bestaan behoorlijke verschillen in kwaliteit, groepsgrootte en aanpak. Bij Costa Golf krijgt u quality time. Een GVB-cursus van hoge kwaliteit, tijdens een heerlijke vakantieweek aan een zonnige Zuid-Spaanse costa.

Oog voor resultaat
De Costa Golf cursus die opleidt voor het behalen van het GVB (Clubhandicap 54) is uitermate succesvol. Onze GVB-cursus heeft een slagingspercentage van maar liefst 98%.

Kleine groepen, ervaren leraren
Voor onze GVB-cursussen werken we met kleine groepen van maximaal vier personen. Iedere cursus staat onder leiding van een zeer ervaren PGA golfprofessional. Hierdoor is de kwaliteit van deze golfcursus bijzonder hoog.

U hoeft geen ervaring met golf te hebben
Door onze individuele benadering met veel persoonlijke aandacht van de pro, kan iedereen aan onze GVB-cursussen deelnemen. Ook al hebt u nog nooit een golfclub vastgehouden.

Zonnige omgeving
U volgt uw GVB-cursus aan of rond de Costa Blanca, Costa Cálida, Tenerife of de Algarve. Dus na een paar uur golfles kunt u nog volop genieten van zon, zee en strand.

Inhoud golfcursus
Tijdens de GVB-cursus brengt een deskundige pro u geduldig alle basistechnieken bij, zoals de swing, het chippen, bunkerslagen en het putten. De golfregels leert u letterlijk spelenderwijs, aan de hand van de praktijk.

Geen examenstress
De examenmethodes en exameneisen bij ons in Spanje zijn vrijwel exact dezelfde als die in Nederland of België. Bij ons wordt u echter niet alleen op basis van uw examendag beoordeeld, maar ook op basis van uw prestaties tijdens de GVB-cursus. Een toevallige slechte dag tijdens uw examen hoeft daardoor niet per se te betekenen dat u zakt.

Het examen
Elke Costa Golf GVB-cursus wordt afgesloten met een officieel GVB-examen.

--

GVB-examen
Elke GVB-clinic van Costa Golf wordt afgesloten met een officieel examen. Het afleggen van zo'n GVB-examen verloopt op exact dezelfde manier als in Nederland of België.

GVB-examen theorie
Tijdens het theorie-examen toetst een examinator uw kennis van de golfregels. Dit gebeurt met een schriftelijke multiple-choicetest. Het theorie-examen duurt zestig minuten. U bent geslaagd als u minimaal 23 van de 30 vragen goed beantwoordt.

Voorbereiding op het theorie-examen
Wilt u zich alvast voorbereiden op het theorie-examen? Dan raden wij u het boekje 'Golfregels voor startende golfers' van de NGF aan. Dit is onder meer verkrijgbaar via www.golfboeken.nl. Niet strikt noodzakelijk, maar zeker behulpzaam!

GVB-examen praktijk
Tijdens het praktijkexamen wordt u getoetst op de beheersing van de techniek, te weten afslagen, approaches, bunkerslagen en putten. Ook loopt u enkele holes onder toezicht van een marker. Daarbij kijkt de examinator vooral of u de golfregels in acht neemt, en hoe u zich op de baan gedraagt. Bovendien worden ook uw prestaties en vorderingen tijdens de clinic meegewogen. Hierdoor bent u niet per definitie gezakt als u toevallig een mindere dag hebt tijdens uw examen.

Examengarantie
Meer dan 98% van de deelnemers rondt onze GVB-clinic direct succesvol af. Toch gezakt voor het examen? Geen nood. Dan bieden wij u een gratis herexamen aan.

Snel uw GVB halen?
Lees hieronder meer over het GVB halen in een week.

--

GVB halen in een week
In één week mijn GVB halen? Dat kan toch niet? En of dat kan! We hebben er zelfs een speciale clinic voor, met de toepasselijke naam: 'GVB halen in een week'.

Zoek de verschillen...
Er wordt wel eens beweerd dat het niet mogelijk is, het halen van het GVB in een week. Maar tussen diverse GVB-opleidingen bestaan grote verschillen.

Af en toe een uurtje of een intensieve cursus?
Met slechts één of twee uur les in de week duurt het wel even om uw GVB
(Clubhandicap 54) te halen. Kennis en vaardigheden ebben nu eenmaal snel weg als je met iets nieuws begint. Bij ons hebt u dagelijks les, wat uw leercurve ten goede komt.

Grote groepen of kleine klasjes?
In een groep van tien deelnemers leert u niet zo snel golfen als in een klasje van twee of drie. Sterker nog: voor een pro is het onmogelijk om acht of meer mensen intensief te begeleiden. Voor onze cursus 'GVB halen in een week' hanteren we kleine groepjes van maximaal vier personen.

Op de wachtlijst of direct examen doen?
Bij veel golfscholen is het sowieso al niet mogelijk uw GVB in een week te halen vanwege de wachtlijsten die ze hanteren voor het theorie- of praktijkexamen. Bij ons gaat u al direct na afloop van de clinic op voor het examen.

Hoog slagingspercentage, tevreden klanten
Het kan dus wel, uw GVB in een week. Dat bewijst ons slagingspercentage van 98% en de grote tevredenheid van de deelnemers aan deze clinic. Wij dagen u uit om ook de proef op de som te nemen. Maar pas op: u bent alvast gewaarschuwd voor een succesvol resultaat!

Uw GVB halen in Spanje, Canarische eilanden of Portugal?
Lees hieronder meer over het GVB halen op vakantie.

--

GVB halen op vakantie
Waar haalt u liever uw GVB? In de Hollandse kou of onder de Spaanse zon? Combineer het nuttige met het aangename: ga op GVB-vakantie!

Zonnige oorden
Als u uw GVB (Clubhandicap 54) wilt halen op vakantie, dan kunt u bij Costa Golf kiezen uit enkele prachtige locaties aan en rond de Costa Blanca of Costa Cálida in Zuid-Spanje, de Portugesa Algarve of op Tenerife. Vakantiegevoel gegarandeerd.

Het hele jaar door
Ook in de winter is Zuid-Spanje een bijzonder geschikte bestemming voor een GVB-vakantie, met temperaturen die kunnen oplopen tot rond de 20 graden.

Schitterende golfbanen
La Finca, La Marquesa, Mar Menor, La Torre, Golf del Sur, Villamartin, Las Americas, Penina Golf.... Laat de namen tot u doordringen en u ziet het voor u. Mediterrane rotspartijen. Palmen, sinaasappelbomen en platanen. Azuurblauwe uitzichten over de Middellandse Zee. Speciaal voor onze GVB-clinics hebben we enkele van de mooiste golfbanen geselecteerd.

Ontspannen sfeer
Doordat alle deelnemers in vakantiestemming zijn, heerst er tijdens onze GVB-clinics een ontspannen sfeer. Niks druk-druk-druk. Geen haast-haast-haast. Het is vakantie! En die relaxte setting komt het resultaat alleen maar ten goede.

En na een dag golf...
Niet terug naar huis voor de dagelijkse verplichtingen en beslommeringen. Nee, nog even luieren aan het strand. Relaxen in een spa. Shoppen of cultuur snuiven in een nabijgelegen stadje. Wandelen over de boulevard. Een terrasje pikken. Lekker uit eten. Het is ten slotte... inderdaad. Vakantie!

--

GVB halen in het buitenland
Lekker een weekje ertussen uit en meteen het GVB halen. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheid om op deze manier het nuttige met het aangename te combineren. Maar het GVB halen in het buitenland roept ook vragen op. De belangrijkste beantwoorden we hieronder.

Kan ik in het buitenland een Nederlands, NGF-geregistreerd GVB halen?
Ja, bij Costa Golf wel. Als u uw GVB via ons haalt, registreren wij uw GVB (Clubhandicap 54) gewoon bij de Nederlandse golffederatie NGF.

GVB halen buitenland of Nederland/België: zijn er verschillen?
Nee. Het examen dat u via ons aflegt en de eisen waaraan u moet voldoen zijn exact dezelfde.

Kan ik mijn GVB ook in het buitenland registreren?
Bij ons wel. Als u dat liever hebt, dan registreren wij uw GVB bij de Spaanse golffederatie (RFEG) in plaats van bij de NGF.

--

Andere golflessen
Naast de GVB-clinic kunt u bij Costa Golf ook verschillende andere cursussen volgen. We bieden clinics aan, met lessen voor golfers op alle niveaus.

Clinic: Golf handicap verlagen

U hebt eindelijk uw GVB! Maar dan? Het logisch vervolg is het verlagen van uw handicap en het verbeteren van uw techniek, spel en spelinzicht. Uw handicap verder verlagen, iets doen aan de foutjes die in de loop der jaren in uw spel zijn geslopen, uw course management perfectioneren. Met golflessen en analyses van een professional komt u sneller verder.

Clinic: Verbeter uw spel

Voor de gevorderde golfer: golflessen en analyse. Gerichte, intensieve clinic voor gevorderde golfers die hun techniek in korte tijd significant willen verbeteren.

Combinatie-clinic: samen golfles op verschillende niveaus
En als uw partner het GVB wilt halen, terwijl u dat al hebt? Of andersom? Speciaal voor stellen bieden wij een privé-clinic aan, waarbij de één golfles krijgt die gericht is op het halen van het GVB, terwijl de ander aan techniek en handicap werkt.