Galicië info


Gelegen in de noordwestelijke hoek van het Iberisch schiereiland en grenst in het zuiden aan Portugal, in het westen aan de Atlantische Oceaan en in het noorden aan de Golf van Biskaje. De twee Spaanse provincies Asturië en Castilla y León grenzen aan het oosten waardoor de provincie uitstekende verbindingen heeft naar Frankrijk en naar de rest van Spanje.

Evenals vele plaatsen in Europa is het belangrijkste voedsel in Galicië de aardappel en hoewel het nog steeds te vinden is in diverse gerechten zoals Pulpo a la Gallego en Potaje Gallega, staat Galicië nu meer bekend om zijn prachtige schelpdieren en visgerechten. Galicië is ook beroemd om de hoeveelheden voedsel. Ga gewoon naar een traditioneel restaurant, waar dan ook in Galicië en kijk of het lukt om alles te eten wat u geserveerd krijgt. Vergeet niet om bij uw maaltijd een fameuze Albariño wijn te proeven en tot slot een Orujo.

De meest bekende stad is de hoofdstad van de provincie, Santiago de Compostela met zijn prachtige kathedraal, die de begraafplaats is van de apostel Jacobus. Verschillende pelgrimsroutes naar de kathedraal bestaan al sinds de Middeleeuwen. U zult de geschiedenis overal in de provincie tegenkomen. Dit is te danken aan de rijkdom van de regio in tijden waarin de scheepvaart nog de enige vorm van goederentransport was.

De schoonheid van de heuvels, bergen en prachtige meren en rivieren concurreren met de spectaculaire kust met zijn schiereilanden en eilanden. Wat is mooier? Dat is een zeer moeilijke vraag. Het weer heeft een typisch mediterraan karakter met meer regendagen dan in de meer zuidelijke gebieden van Spanje, maar lang niet zoveel als in continentaal Europa.

Alle vormen van watersport, wandelen en klimmen zijn slechts enkele van de bezigheden die populair zijn in Galicië. Golf is een snel groeiende sport en de meeste golfbanen bevinden zich in de prachtige kustgebieden, zoals Pontevedra en La Coruña. Veel banen zijn te vinden op Resorts met Spa en wellness centra.

Spaans en Galicisch zijn de 2 officiële talen. Er wordt over het algemeen Galicisch gesproken, maar u zult zien dat alle Galiciërs Spaans spreken en de meeste ook Engels op hoog niveau, want het is een kuststreek en men emigreerde en reisde veel.

 

Kenmerken

Bekende plaatsen: Vigo, Santiago de Compostela
Luchthavens: Porto (Portugal), Pontevedra, La Coruña