Parador de Málaga Golf ****

Golfen

Parador de Málaga Golf ****

 

Dit luxe hotel combineert geweldig golfen met een authentieke Andalusische sfeer en een fantastisch uitzicht op zee. Geniet van een rondje golf onder de warme mediterrane zon van de Costa del Sol.

Parador de Málaga Golf ligt naast zijn eigen prachtige en historische 18-holes golfbaan. Deze baan dateert uit 1925 en werd ontworpen door Tom Simpson, die ook de banen in Muirfield en Turnberry heeft gemaakt. Het bevat ook 3 putting greens en 2 approach greens.

Na een rondje in de zon kunt u zich verfrissen met een duik in het buitenzwembad. Daarna kunt u naar het restaurant om de heerlijke lokale specialiteiten te proberen.

Het hotelgebouw zelf is een goed voorbeeld van Andalusische architectuur. Het interieur zit vol met modieuze, eigentijdse designelementen die een uniek gevoel creëren. Er is een seizoensgebonden buitenbad aanwezig.

Het winkelcentrum Plaza Mayor ligt op 500 meter van de accommodatie, en het centrum van Málaga bevindt zich op 10 km afstand. De luchthaven van Málaga is 4 km verderop.

 

Parador de Málaga Golf Club

 

Jarenlange geschiedenis heeft deze golfbaan - de oudste van Andalusië - zowel uitdagend gemaakt voor ervaren spelers als haalbaar voor elke golfliefhebber.

Zandduinen, palmen, mimosa's, eucalyptusbomen en dennen lopen langs de golfbaan. Twee van de holes lopen langs de rand van de zee.

Baanfaciliteiten:

  • 18 holes historische baan (1925)
  • 9 holes linksbaan (geen handicap vereist)
  • 9 holes pitch & putt (geen handicap vereist)
  • Ruimte gereserveerd voor professionals en hun groepen
  • Golfschool, pro shop, clubverhuur, tassendragers en karren, restaurant/snackbar

Een beetje geschiedenis

De oorsprong van de golfbaan gaat terug tot de jaren 1920 en is verbonden met de Britse koninklijke familie, met name prinses Beatrice van Battenberg, die een deel van het jaar in het gebied doorbracht en een drijvende kracht was achter de oprichting ervan. In 1925 begon de bouw van de originele 9 holes golfbaan onder technisch toezicht van Harry Shapland Colt (bouwer van Wentworth).

Onder leiding van de beroemde Britse architect Tom Simpson (maker van beroemde banen als Turnberry, Muirfield en Ballybunion), werd het uitgebreid tot 18 holes (6173 m, par 72). Het parcoursrecord staat op naam van Miguel Ángel Jiménez, geboren in Málaga, gevestigd tijdens de PGA Turespaña Masters van 1999.

De golfbaan is gebruikt voor verschillende professionele PGA European Tour-toernooien - Turespaña Masters Open de Andalucia (1992 en 1999) en Open de Andalucía (2010 en 2011) met erkenning dat de kwaliteitsnormen die van het hoogste niveau van professioneel golf weerspiegelen.

 


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland / Links course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6173 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Harry Shapland Colt / Tom Simpson

 

U kunt natuurlijk ook op meerdere golfbanen in de regio spelen. Geef altijd uw wensen op en u krijgt een offerte op maat!

Golfvakantie naar Parador de Málaga Golf ****

7 overnachtingen o.b.v. Logies + ontbijt

3 green fees p.p.

Opties:

Extra green fee(s)

 

U kunt deze golfvakantie volledig naar wens samenstellen

Meer/minder overnachtingen - Meer green fees - half pension?

U bepaalt! Vraag om een passende offerte.Offerte aanvragen