Costa del Azahar info


Costa del Azahar betekent letterlijk 'oranjebloesemkust'. Deze costa ligt in het oosten van Spanje. De Costa del Azahar begint een stukje onder Barcelona en eindigt ten zuiden van Valencia.

De Costa del Azahar als vakantiebestemming
Ondanks z'n ligging tussen twee van de bekendste Spaanse steden, is de Costa del Azahar nog steeds vrij onbekend als vakantiebestemming. De stranden zijn er relatief rustig en de omgeving is rijk aan natuur. Delen van de Costa del Azahar zijn ook bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen, omdat de bodem daar vrij geleidelijk de zee in loopt.

Het klimaat aan de Costa del Azahar
De Costa del Azahar heeft een (gematigd) mediterraan klimaat. De winters zijn er mild, in de zomer kan de temperatuur behoorlijk oplopen. Als de wind uit het noorden waait, brengt die verkoeling, maar soms ook wat regen.

Kust
De Costa del Azahar, die ongeveer 200 kilometer lang is, heeft veel zandstranden. Die worden afgewisseld met rotsachtige baaitjes, wat een fraai beeld oplevert. Sommige delen van de zee hebben kiezel-, keien- of rotsbodems. Het binnenland is prachtig ruig en onherbergzaam.

Cultuur
Het bruisende Valencia is het culturele hoogtepunt van de regio. Maar er zijn meer interessante plaatsen. De bekendste is Peñiscola. Een klein historisch stadje met een 14e-eeuws kasteel dat gebouwd is op een ver in zee uitstekende rotspunt. Verder kent de Costa del Azahar veel pittoreske dorpjes, over de hele kust verspreid.

Golf aan de Costa del Azahar
Een rondje golf is een van de beste manieren om te genieten van de spectaculaire natuur die kenmerkend is voor de Costa del Azahar. U vindt er golfbanen die in natuurparken liggen, maar ook banen direct aan de Middellandse Zee.

 

Kenmerken

Bekende plaatsen: Peniscola, Valencia
Klimaat: mediterraan
Lengte kust: 200 kilometer
Luchthavens: Valencia