Costa Daurada info


De Costa Daurada (Catalaans) of Costa Dorada (Spaans), letterlijk "gouden kust", is een 216 kilometer lange kuststreek in de provincie Tarragona van de Spaanse autonome regio Catalonië. De kuststreek loopt van Cunit in het noorden tot aan L'Hospitalet de l'Infant in het zuiden. De kust bestaat uit stranden en rotsen.

 

De Costa Daurada is bekend als toeristische trekplaats. De streek bestaat omvat verschillende bekende badplaatsen, waaronder Salou en Cambrils. Aan de Costa Daurada ligt ook de provinciehoofdstad Tarragona, met de overblijfselen van de Romeinse stad Tarraco, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In Salou en Vila-seca is het resort PortAventura World.

 

Ten noorden van de Costa Daurada ligt de Costa del Garraf, in de Catalaanse provincie Barcelona. In het zuiden sluit de Costa Daurada aan op de Costa del Azahar, in de provincie Castellón van de autonome regio Valenciana.

 

De streek, gelegen in het zuiden van Catalonië, meer bepaald in de provincie Tarragona, is bekend om zijn mooie stranden. Die naam is te danken aan de gouden kleur van het zand als de zon erop schijnt. Klaar om ze grondig te ontdekken? Hier gaan we!

 

Als je denkt aan ontstressen, stel je je normaal voor dat je het asfalt achter je laat en bergen, bossen, rivieren, zeeën en hemels die 's nachts bezaaid zijn met sterren ontdekt. Maar als deze afbeeldingen de revue passeren in je hoofd, dan is het hek van de dam. Je moet een keuze maken! Zee o bergen? ¿Cultur of recreatie? De wilde natuur of de beschaafde wereld? Maar, weet je wat? Aan de Costa Daurada hoef je geen munt op te gooien, je kunt het allemaal hebben. De grote droom van iedere sterveling Van een romantische nacht in een afgelegen dorpje in de bergen van Prades tot een dagje met het hele gezin op een van de beste stranden van de Middellandse Zee. Wandelen tussen de juweeltjes van het modernisme of de overblijfselen van de Romeinse beschaving of genieten van de adrenaline in een van de beste themaparken ter wereld PortAventura World. Ook op tafel komt deze smaakvolle tweedeling tot uiting. Heerlijk gestoofd vlees in het binnenland en vis of schaaldieren van de veiling in de kustdorpjes. Je vindt er niet alleen de klassieke calçots gedompeld in romesco-saus of de overheerlijke salades van bonito met xató-saus, maar ook de meer hipsters trends, zoals de opgerakelde cultuur van de vermout, naast de emblematische wijncultuur, met een vertegenwoordiging van enkele van de meest gewaardeerde Oorsprongsbenamingen van Catalonië. De Costa Daurada is bovendien een paradijs voor de allerkleinsten thuis daar ze er ongestoord kunnen genieten van de natuur en tegelijkertijd deelnemen aan een lange reeks leuke en pedagogische activiteiten.

 

Kenmerken

Bekende plaatsen: Tarragona, Castillon
Klimaat: mediterraan
Lengte kust: 200 kilometer
Luchthavens: Reus