Hotel la Costa Golf & Beach

****

Golfen


Hotel La Costa Golf & Beach ****

 

Fantastische landelijke locatie gebruik makend van de nabijheid van een van de meest prestigieuze Spaanse golfbanen en in het oog springende stranden.

Als u van mooie plaatjes houdt, vergeet dan niet uw camera mee te nemen naar hotel La Costa Golf en het strand. De Middellandse Zee is slechts een van de karakteristieken van de adembenemende Costa Brava.

Aan de andere kant zijn er de meer dan 2000 meter hoge opvallende beeldhouwwerken van de met sneeuw bedekte toppen van de Pyreneeën.

Discrete luxe
Het hotel ligt tussen het strand en golfbaan, op een ruim privé terrein met de rust en stilte van het Catalaanse platteland. Het beschikt over 2 villa's, 66 tweepersoonskamers en 54 junior suites, allen met uitzicht op de tuin, het zwembad of de Platja de Pals golfbaan.

De kamers hebben zachte en warme gekleurde stoffen die een gastvrije sfeer uitademen. De kamers op de begane grond hebben toegang tot het zwembad en een eigen tuin.

Voel de wind in de zeilen
Als u van watersport houdt, gaat u via de tuinen naar het strand van het hotel. U vindt er een zeilschool met kajaks, catamarans en windsurfen.

Als alternatief kunt u ook onder leiding van een kapitein een picknick excursie maken waarbij u kennis maakt met de kust van de Costa Brava met zijn verborgen baaien en helder water.

Prestigieuze golfbeleving
Golf de Pals wordt beschouwd als een van de top 100 banen in Europa en een van de meest prestigieuze in Spanje. Golf de Pals is de oudste golfbaan aan de Costa Brava. De natuurlijke schoonheid, rust en de nabijheid van de zee stimuleert elke golfspeler.


Belangrijkste redenen om te kiezen voor hotel La Costa Golf en strand
1. Verbazingwekkende locatie op het Catalaanse platteland
2. Strand, Boottochten en watersport op alle niveaus
3. Een van de oudste en meest prestigieuze Spaanse golfbanen

Golf de Pals

 

De Golfbaan de Pals is een par 73 baan, van 6263 meter lang. Het heeft een typisch Brits design en staat vol met oude pijnbomen. Gebouwd in 1966, is dit de oudste golfbaan aan de Costa Brava. De baan is ontworpen voor een krachtig spelletje golf en vereist grote nauwkeurigheid.

De eerste holes zijn niet overdreven lang, maar omdat ze zijn omgeven door pijnbomen en strategisch geplaatste bunkers, moeten ze met grote nauwkeurigheid bespeeld worden om uw bal op de green te krijgen. Het ontwerp vereist een zeer precies spel omdat alle fairways zijn omgeven door grote naaldbomen. Gelegen in een rustige omgeving, dicht bij de zee, wordt Golf Platja de Pals beschouwd als één van de meest prestigieuze banen van Spanje. Het clubhuis heeft een duidelijk Engelse sfeer, een geheel eigen charme en vormt de finishing touch op een first class dagje golfen.

Geschiedenis
De baan is gelegen op de vroegere landbouwgrond van Arenals de Mar. De duinen zijn bedekt met een immens dennenbos dat zeventig jaar geleden is geplant. Het idee voor Golf de Pals is ontstaan aan het begin van de jaren zestig en bedacht door Baltasar Parera Vilar en zijn vrouw Doña Rosa Coll Llach. Zij hebben gezorgd voor het benodigde stuk land, de bouw van de eerste negen holes, het clubhuis en de noodzakelijke onderhoudsapparatuur.

Hoewel het tijdschrift Destino in haar februari-editie van 1961 de eerste schetsen van de toekomstige golfbaan publiceerde is het werk pas gestart in 1964. De baan is gebouwd onder beheer van de Engelse architect de heer Fred Hawtree, die vanaf het begin nauw heeft samengewerkt met de Parera-Coll familie. De initiatiefnemers hebben gewerkt met veel respect voor het milieu.

De eerste holes van de eerste Costa Brava golfbaan zijn in de zomer van 1966 ingewijd. Kort nadien, in 1968, is de baan uitgebreid met negen holes zodat een volledige 18 holes golfbaan ontstond. De nieuwe baan is in 1970 geopend met het houden van de "Spanish International Amateur Championship". Twee jaar later is op Golf de Pals, de "1972 Spanish Open" gehouden. Sindsdien wordt de baan beschouwd als één van de mooiste in Spanje dankzij haar ontwerp en constructie en is het dé locatie van vele internationale wedstrijden.

Omgeving en milieu
De Pals golfbaan heeft een uitzonderlijk landschap met zijn ligging op kustduinen gesteund door de aanplant van veel bomen aan het begin van de 20e eeuw. De baan ligt ongeveer 500 meter van de zee vandaan. Tegenwoordig bestaat deze nauwkeurig aangelegde baan uit een uitgebreid dennenbos met bomen van meer dan honderd jaar oud.

De zorg voor milieu-aspecten op de golfbaan en zijn faciliteiten heeft geresulteerd in het opzetten van een ambitieus programma voor milieubeheer in 2004. In 2006 heeft dit milieubeheerprogramma de internationale kwaliteitsnorm ISO 9001 en de ISO 14001 voor het milieu verkregenKenmerken: Golf de Pals

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 73

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6222 meter

Handicap m/v: 36/36

Ontwerp: F. W. Hawtree - 1968

 

U kunt natuurlijk ook op meerdere golfbanen in de regio spelen Geef altijd uw wensen op en u krijgt een offerte op maat!

Golfvakantie naar Hotel La Costa Golf & Beach

7 overnachtingen o.b.v. logies + ontbijt

3 green fees p.p.

Opties:

Half pension

Extra green fee(s)

 

U kunt deze golfvakantie volledig naar wens samenstellen

Meer/minder overnachtingen - Meer green fees - half pension?

U bepaalt! Vraag om een passende offerte.Offerte aanvragen