Hotel Hotel Castell d´Emporda ****

Golfen


Hotel Castell d´Emporda ****

 

Hotel Castell d'Empordà: Laat fantasie werkelijkheid worden. Hier verblijft u in een betoverende kasteel omgeving. Geniet van de lokale ambachtelijke en interessante bezienswaardigheden en dromen komen uit.

Heb je altijd al gedroomd van een verblijf in een sprookjesachtig kasteel? Laat hier dan uw reis beginnen en laat u zich meevoeren in een echte fantasie. Castell d'Emporda bevindt zich op een unieke positie in de heuvelachtige achtertuin van de Costa Brava, op slechts enkele minuten van de populaire stranden en het stadsleven.

Hoofdstad van het Aardewerk
De kwaliteit van het ambachtelijke vakmanschap heeft de stad La Bisbal d'Emporda veranderd in een hoofdstad van aardewerk. Bezoekers kunnen vanaf het moment dat ze binnenkomen genieten van schitterend aardewerk. Grote bloempotten, tegels in duizenden kleuren en figuren bevinden zich aan beide zijden van de weg.

Betovering

Er is een compleet nieuwe vleugel aangebouwd die de tuinkamers met klassieke elementen en modern comfort herbergt. In het hoofdgebouw zijn de kasteelkamers smaakvol ingericht. Een combinatie van Spaanse geschiedenis en de rest van de wereld.

Als u geen hoogtevrees heeft dan is een torenkamer iets voor u. Na een dagelijkse beklimming van de trap zult u worden beloond met een schitterend uitzicht van 360 graden. U kunt zelfs de Middellandse Zee en de met sneeuw bedekte Pyreneeën zien.

Neusje van de zalm
Castell d'Emporda is een perfecte uitvalsbasis voor veeleisende golfers.

Aan de Costa Brava heeft u keuze uit een groot aantal prachtige karakteristieke golfbanen. Sommige banen liggen in oude pijnboombossen.

U vindt hier de mooiste parklandbanen, een links course en zelfs de befaamde PGA Calaluña baan is dichtbij.

U vindt er nog wildlife, zoals dassen en wilde zwijnen. Enkele golfbanen zijn gelegen op 300 meter boven de zeespiegel in het Les Gavarres gebergte.

Empordá Golf links en Forest

 

Empordá Golf is gelegen in het mooiste deel van de Costa Brava, op slechts anderhalf uur afstand van Barcelona, dertig minuten van Girona en de luchthaven, en vijftien minuten van de beste stranden van de Costa Brava, zoals Aiguablava, Calella, Llafranch, Palamós, L'Escala en L'Estartit. Ook ligt het dicht bij de prachtige middeleeuwse dorpjes Pals en Peratallada. 

Empordà Golf bestaat uit 36 holes, verdeeld over twee prachtige 18-holes banen: ´Empordà Links´ en ´Empordà Forest´. De banen zijn ontworpen door de beroemde Amerikaanse architect Robert Von Hagge, die zijn talent perfect gecombineerd heeft met zijn brede ervaring in het ontwerpen van golfbanen en de prachtige enclave l ' Empordanet, in het hart van de Costa Brava. Het ontwerp kent grote meren, duinen en uitgebreide bunkers in een mediterraan landschap, er zijn dichte en goed gemanicuurde pijnbossen en brede fairways.

Empordà Links ("waterbaan") is gelegen tussen tussen meren en duinen en doet denken aan de wereldberoemde greens van Schotland. De Links baan is een par 71 baan.

De architect is in zijn ontwerp geholpen door de uitzonderlijke schoonheid van de natuurlijke omgeving in de Baix Empordà, in het hart van de Costa Brava. De bouw van de laatste holes heeft geresulteerd in een van de meest ambitieuze en creatieve projecten van de regio. Empordà Golf wordt gezien als een van de beste resorts in Catalonië.

Aan het einde van de jaren '90 is de baan verkozen tot één van de 10 beste banen in Spanje en het 13e beste ontwerp in Europa door de 1996 Peugeot Golf Guide. De baan werd vaste gastheer voor de PGA Pre-Qualifying School II Europese Tour, heeft in 2002 en 2003 de finale van de PGA European Tour Qualifying School gehost en was gastheer van de Peugeot Tour Empordà Golf in 2006 en 2007.

Zoals de architect verklaart; "Golf is een activiteit die commitment vereist van de speler op zowel intellectueel als emotioneel niveau. De complexe samenwerking tussen deze elementen beïnvloeden het niveau van de speler in hoge mate. Een golfbaanarchitect moet dus niet alleen kennis van de geschiedenis van het spel en het omliggende landschap bezitten, maar ook kennis van de spelers zelf". Op Empordà Golf, is Robert von Hagge er in geslaagd twee technisch perfecte banen te creëren die het mogelijk maken een breed scala van swings en technieken toe te passen. De combinatie van de vier 9-holes in 2 afzonderlijke 18-holes maakt Empordà Golf één van de beste greens in Europa.

Driving range
Het Empordà Golf Resort heeft een Driving Range met 2 oefenterreinen, Noord en Zuid, met brede approach- en putting zones. Dit is een ideale plek is om te trainen en het spel nog verder te verbeteren. Veel professionals komen oefenen op Empordà Golf, juist vanwege de kwaliteit van onze faciliteiten.Kenmerken: Empordá Golf Links

Holes: 18

Type: Links course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6304 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Von Hagge - 1991

 

U kunt natuurlijk ook op meerdere golfbanen in de regio spelen Geef altijd uw wensen op en u krijgt een offerte op maat!

Kenmerken: Empordá Golf Forest

Holes: 18

Type: Forest course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6165 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Von Hagge - 1991

 

U kunt natuurlijk ook op meerdere golfbanen in de regio spelen Geef altijd uw wensen op en u krijgt een offerte op maat!

Hotel Castell d´Emporda

7 overnachtingen o.b.v. logies + ontbijt

3 green fees p.p.

Opties:

Half pension

Extra green fee(s)

 

U kunt deze golfvakantie volledig naar wens samenstellen

Meer/minder overnachtingen - Meer green fees - half pension?

U bepaalt! Vraag om een passende offerte.Offerte aanvragen