Portugal info


Portugal, gelegen aan de zuid westelijke rand van Europa, bezit enkele van de mooiste stranden en meest aantrekkelijke landschappen, allemaal binnen relatief korte afstand van elkaar.

Portugal met een eigen ritme - het is een vibrerend spannend land, waar drama, schoonheid en warmte, het hele jaar door zon, samen zorgen dat het een onweerstaanbare vakantiebestemming is.

Portugal als vakantieland
Of u nu van het panoramische uitzicht dat Portugal te bieden heeft geniet, een rustige wandeling maakt of lange luie dagen doorbrengt, u zult zich hier thuis voelen. Vergeet niet het nachtleven en de enorme mogelijkheden aan activiteiten die u bezig kunnen houden, vermaak is er zoveel als u wilt. Haal het beste uit uw vakantie.


Het klimaat van Portugal
Het klimaat in Portugal verschilt aanzienlijk van regio tot regio en wordt beïnvloed door de breedtegraad en de nabijheid van de zee, die vooral in de Algarve milde winters biedt.


De kustlijn van Portugal
De natuur heeft Portugal gezegend met 850 kilometer kustlijn met een beetje van alles, van betoverende stranden tot een gevarieerde adembenemend landschap. De witte zandstranden zijn te talrijk om te tellen en de Atlantische kust van Portugal wordt gewaardeerd door windsurfers uit heel Europa.


Portugese cultuur
De Portugese cultuur is gebaseerd op een verleden dat teruggaat tot de prehistorie en is sterk beïnvloed door een rijke verscheidenheid aan gebruiken en gewoonten door de jaren heen. De tijdperken van de Romeinse en Moorse invasies, evenals de oude samenlevingen daarvoor, hebben allemaal hun sporen achtergelaten in een rijke erfenis.

Portugese gastronomie
Portugees eten is een van de meest aangename verrassingen voor toeristen. Door de lange kustlijn, speelt de kwaliteit van de vers gevangen vis een belangrijke rol in de Portugese keuken. Gegrilde vis vergezeld met gegrilde paprika en oregano salade, besprenkeld met vers geperst citroensap is onvergelijkbaar.

Golf in Portugal
Dankzij het mooie weer, is Portugal een van de populairste golfvakantie bestemmingen in Europa. Er zijn ongeveer 70 golfbanen in het land en ze zijn van zeer hoge kwaliteit. Een mooie mix van bos- en links banen, waarvan sommige met prachtig schilderachtig uitzicht over het platteland, de zee of de bergen. Ze zorgen voor een fantastische ronde op welke baan dan ook.

 

Kenmerken

Oppervlakte: 92.090 km2

Hoofdstad: Lissabon

Inwoners: 10.707.924

Taal: Portugees

Munteenheid: Euro