Porto & Costa Verde infoDe prachtige stad Porto, in 1996 door de UNESCO vermeld als werelderfgoed, is de plaats waar het land van Portugal in de 12e eeuw is ontstaan. Het is gelegen aan de monding van de machtige rivier de Douro, de tweede grootste rivier van het Iberisch schiereiland. De rivieren vinden hun oorsprong in Soria, het noordoosten van Spanje. Overal op het schiereiland wordt op de oevers een verzameling heerlijke wijnen geproduceerd, met als eindresultaat de wereldberoemde portwijn van Porto, die over de hele wereld wordt geëxporteerd.

Porto en Noord Portugal als vakantiebestemming
Noord Portugal is een fantastische vakantiebestemming. Kunt u zich hier de schoonheid en de geschiedenis voorstellen? Porto was een van de belangrijkste havens in de handeltijd tussen Amerika en Europa. Het bewijs hiervoor is overal te vinden, de majestueuze oude kathedraal van Porto, kastelen en paleizen, zowel in de regio als in het bovenste deel van de stad. Beneden in het onderste deel, is het oude havengebied, dat u meevoert naar de 18e eeuw.

Het klimaat van Noord Portugal
Het klimaat is hier het hele jaar door om van te genieten. U zult net iets meer regen vinden dan in het zuiden van Portugal, maar de pure schoonheid van het gebied maakt dat zeker goed. De wateren van de Atlantische Oceaan zijn misschien een beetje koel om in de wintermaanden te zwemmen, maar dat zal u niet tegenhouden. Dankzij het milde klimaat in het gebied kunt u het hele jaar van alles ondernemen en genieten.
 
Cultuur, gastronomie en mensen
Ga op verkenning als u hier bent. De kleine bergdorpjes en de onderste steden langs de rivieren hebben een rijke geschiedenis en warmhartige, gezellige en liefdevolle mensen. Het is met recht een van de meest ongelooflijke regio's van Europa. Er zijn zoveel plaatsen waar de oorspronkelijke architectuur nog steeds bestaat (veel door UNESCO beschermde gebieden), dit in combinatie met de heerlijke Portugese gerechten en wijnen zullen uw terugkeer naar het gebied verzekeren.

Golfen en aktiviteiten in Noord Portugal
Na uw verkenning of misschien al eerder, zult u in zijn voor een rondje golf. U kunt kiezen of u in de frisse berglucht wilt spelen op een baan landinwaarts of op een baan dicht bij de zee met een fantastisch uitzicht op de Atlantische Oceaan, alles is mogelijk. Er zijn minstens een dozijn golfbanen in de omgeving. Het is niet alleen schitterend, het is een paradijs voor golfers, maar als u voor het moment genoeg golf heeft beoefend, hoeft u zich geen zorgen te maken. Er is hier veel, veel meer te doen. Naast surfen, kite surfen en alle andere watersporten, is er in het binnenland ook veel te doen. Een van de grootste attracties is wild water rafting.

Wanneer u volkomen uitgeput bent van alles wat u heeft gezien en gedaan en het gevoel heeft gewoon te willen ontspannen, afgezien van ontspanning in een van de prachtige hotels in het gebied, kunt u achterover leunen tijdens een fantastische cruise op de rivier de Douro. Hier heeft u de kans om een glaasje heerlijke Tawny Port te drinken en te genieten van het uitzicht op de nooit eindigende wijnvelden, slechts onderbroken door een majestueus kasteel hier en daar. Dit is echt een van de meest ongelooflijke vakanties die u ooit zult beleven.