Madeira info


Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust. Warme, comfortabele zomers en milde winters maken het tot een betoverende vakantiebestemming, het hele jaar door.

Madeira is over de hele wereld beroemd voor haar natuurlijke schoonheid en wordt ook wel de ‘drijvende tuin in de Atlantische Oceaan’ genoemd.

Madeira als vakantiebestemming
Het milde klimaat van Madeira betekent dat u het hele jaar buiten kunt genieten. De natuurlijke schoonheid en rust van dit eiland leent zich voor rustige exploratie. Dus waarom zou u niet, om het hart van het eiland te bereiken, de auto achter laten en te voet, per fiets of te paard verder gaan? Het eiland staat bekend om de Levada wandelingen, smalle kronkelende paden die de oude waterlopen volgen over heuveltoppen, door terrasvormige boomgaarden en steile valleien.
 
Het klimaat van Madeira
Bewoners vinden dat Madeira zowat het meest perfecte klimaat heeft in de wereld. Het is nooit te heet. Het eiland is vol met kleine microklimaten. De baai van Funchal, beschermd door de hoogste toppen, geniet van het beste wat de zon te bieden heeft. De heersende Noord Oostelijke wind verzamelt zich voor de Portugese kust en loopt af naar de Kaap Verdische Eilanden.

De kust van Madeira
De kustlijn, met zijn verlaten stranden en baaien, biedt een aantal van de beste duikmogelijkheden ter wereld, vissen, dolfijnen en walvissen bewonderen of gewoon met de boot genieten van het spectaculaire landschap.

De cultuur van Madeira
De oorspronkelijke bewoners van Madeira zijn boeren uit de Algarve regio van Portugal. Nog steeds bestaat de grootste economische activiteit, buiten Funchal, uit kleine boerenbedrijven waarvan de meeste minder dan 1000 vierkante meter beslaan. Veel van de populaire 'festas' die op het eiland worden gevierd zijn gekoppeld aan een bepaald product, zoals de kers, de kastanje, suikerriet en de wijnstok.

De gastronomie van Madeira
Madeira staat bekend om zijn geweldige gastronomie, rijk aan smaak en traditie. Er zijn veel plaatsen waar u kunt proeven van de typische streekgerechten. De meest bekende en gewaardeerde gerechten zijn de espetada (rundvlees gegrild aan het spit met laurier), de carne de vinho e Alhos (varkensvlees gekruid met wijn en knoflook) en de cozido Madeirense (een schotel met gekookte kip, varkensvlees, gekruid met wijn en knoflook). En niet te vergeten de heerlijke Madeira wijn.


Golf op Madeira
De natuurlijke tinten van groen en blauw maken van Madeira de ideale setting voor een rondje golf. Beschouwd als een echt golfparadijs, is Madeira hard op weg een belangrijke keuze te worden voor zowel amateur als professionele golfers. Madeira heeft het beste wat het leven te bieden heeft. De temperatuur is het hele jaar mild en stabiel. De ongerepte natuur biedt frisse lucht, onvergetelijke wandelingen en adembenemende landschappen.