Lissabon & Costa Prata info


Lissabon, hoofdstad van Portugal, de meest westelijke en zonnigste hoofdstad van Europa, een van de meest soulvolle, boeiende en pittoreske hoofdsteden van Europa, gebouwd op een reeks van heuvels met mooie vergezichten vanuit elke hoek.

De stad van de oceanen, de enige Europese hoofdstad met zonsondergangen over de zee, zo dicht bij zandstranden. Is het uw vakantiebestemming?

Lissabon als vakantiebestemming
Diversiteit is de kleur van het leven en Lissabon biedt alle diversiteit die u zich kunt wensen. Van prachtige sightseeing, veel leuke activiteiten, er is voor elk wat wils op dit zonovergoten deel van het Iberisch schiereiland. Prachtige eiland reizen, luxe golf uitjes, of fijne strand bezoekjes. In Lissabon vindt u alles wat uw hartje begeert.

Het klimaat van Lissabon
Het aantrekkelijk klimaat van Lissabon is een van de warmste van een Europese hoofdstad. Met extreem zachte winters, warm zomerweer en rond 3300 uur zon per jaar.

De kust van Lissabon
Lissabon is als enige Europese hoofdstad gezegend met dichtbij gelegen zandstranden. Hoewel de wateren niet zo warm zijn als in het zuiden van het land (Algarve), biedt de kust van Lissabon prachtige stranden die variëren van beschutte kleine baaien tot kilometers lange zandduinen. De meeste van hen zijn schoon en dragen de Blauwe Vlag van de Europese Unie voor uitmuntendheid en zijn ideaal voor een verfrissende dag in de zon.

De cultuur van Lissabon
De tegels in Lissabon vertellen ons veel over het turbulente verleden van de stad. Op het São Vicente Fora klooster kunt u een prachtige paneel bewonderen dat de verovering van Lissabon toont: Christenen bestormden de door moslims verdedigde muren, vlaggen met wassende maan werden gehesen, dode lichamen, zwaarden en pijlen zijn slechts enkele van de afgebeelde scènes.

De gastronomie van Lissabon
Lissabon is een stad van gemengde culturen, smaken en kruiden, hier vindt u alles wat internationale, regionale en bekroonde keukens te bieden hebben. De charme van de keuken van Lissabon bestaat uit tradities. Gegrilde sardines is de koningin in de zomer en op de populaire feestdagen.

Golf in en om Lissabon
In Lissabon, en in de omliggende gebieden, vindt u 18 golfbanen op slechts een paar minuten afstand van het stadscentrum. Gesitueerd in fantastische landschappen en gemaakt voor golfliefhebbers die weigeren concessies te doen aan kwaliteit. Deze golfbanen zijn uitgerust met alle faciliteiten die de meest veeleisende speler mag verwachten.

 

Kenmerken

Bekende plaatsen: Lissabon, Cascais, Estoril 
Klimaat: mediterraan
Lengte kust: 90 kilometer
Luchthavens: Lissabon