Penina Hotel & Golf Resort *****

Golfen

Penina Hotel & Golf Resort *****

 

Aan de kust gelegen golf hotel met enkele van de mooiste stranden ter wereld. Dankzij fantastische faciliteiten zal het ook voor kinderen een onvergetelijke ervaring zijn.

Stel u zich eens voor; gouden stranden aan de kust van een kalme zee, de zon op uw huid, ontspanning terwijl u van de geneugten kunt genieten die deze prachtige regio van Portugal te bieden heeft.

U wordt omringd door prachtige kleuren van het gouden zand, heldere blauwe luchten en het levendige groene gras. De kustlijn bestaat uit enkele van de mooiste stranden ter wereld.

Een frisse strategie
Uw verblijf in de stijlvolle kamers en suites van het Penina Golf Resort biedt een werkelijk unieke belevenis. Warme aardetinten passend bij de royale zit en werkruimte creëren een uitnodigende sfeer zodat u van alle luxe en ontspanningsfaciliteiten kunt genieten. Het Penina Golf Resort beschikt over een openlucht zwembad van Olympische afmetingen en een FIFA formaat voetbalveld die door teams zoals als FC Chelsea voor hun winter training gebruikt worden.

Voor de kids
Een van de unieke faciliteiten van Penina Golf, vooral voor kinderen is Penguin dorp. Uw kleintjes zullen zich vermaken met een avontuurlijke speeltuin, zwembad met glijbaan, kinderopvang, speelgoed, kunst en ambachten en een Penguin Mac restaurant. Het dorp is open van Pasen tot oktober, Kerstmis en Nieuwjaar.

Vergeet de 19e niet
Een exclusieve en uitdagende 18 holes Sir Henry Cotton Penina championship baan. Naast een oefen baan voor beginners en een nieuwe 9 holes resort baan vindt u hier ook een uitgebreide driving range en een grote putting green. Waarom zou u niet even naar binnen wippen voor een traditionele 19e hole bij club Sir Henry Cotton?
 
Belangrijkste redenen om te kiezen voor Penina Golf Resort 
1. Prachtige ligging van het hotel ten opzichte van het vissersdorp Alvor en de lokale steden
2. Onovertroffen faciliteiten voor kinderen voor een onvergetelijke vakantie
3. Een kustlijn die bestaat uit enkele van de mooiste stranden ter wereld

 

Penina Golf - Championship Sir Henry Cotton

 

De Championship course van Penina Golf is de eerste baan die ooit aan de Algarve is aangelegd. Voltooid in 1966 en ontworpen door wijlen Sir Henry Cotton, dit is dé plek waar golf begonnen is in deze paradijselijke zuidhoek van Europa.

Waar je ook kiest te spelen langs de gehele uitgestrektheid van dit kustgebied, Penina blijft ongeëvenaard ... De golfer vindt hier alles waar hij ooit van gedroomd heeft of wil van een golfbaan.

Sir Henry Cotton volgde zijn instinct en bedacht een lay-out, die na het planten van letterlijk duizenden bomen en struiken getransformeerd is tot de weelderige vegetatie van vandaag. Nu ze volwassen zijn geworden hebben de torenhoge dennen en eucalyptus de baan een geheel eigen karakter gegeven. Het is een 18 holes baan, vrij vlak en omringd door volwassen en weelderige bomen en struiken. De baan is geopend in 1966 en werd volledig gerenoveerd in 1994/ 95. De ongekende hausse die volgde op deze voor de regio baanbrekende stap heeft inmiddels geresulteerd in het bestaan van zo'n 30 golfbanen.

Sir Henry's visie op golf in de hem zo geliefde Algarve, was "natuurlijk". Een goed klimaat het hele jaar door in combinatie met de pure schoonheid van de oorspronkelijke site, die hij nergens anders in Europa had gevonden, et voila! Een belangrijk renovatie project heeft zowel het hotel als de golfbaan getransformeerd. Prestigieuze evenementen zoals de Daily Telegraph Seniors' Match Play evenement (2000 / 1), de Nationale Finales van de Audi Corp, samen met grote internationale en charity wedstrijden zoals de Sir Henry Cotton Team Trophy en Sir Henry Cotton Charity Classic, samen met de Portugese Algarve Open - 1998/99/2000, 2004 en 2006 - zijn allemaal gehost op deze bijzondere plek.

De baan wordt gekenmerkt door een ongewone combinatie van de par-5's. Met vier van de vijf in tweetallen aan het begin en einde van de laatste negen holes, samen goed voor een par van 38 tegenover 35 voor de eerste negen holes. Als u bij de 18e hole aankomt, fungeert het prachtige hotel als decor met een amfitheater van bomen, u bent toeschouwer van een prachtige omgeving!
Van de par-3's, is de 13e de meest memorabele, gekozen tot één van de beste 500 holes ter wereld! Deze hole presenteert een eigen, bijzondere uitdaging. Een meertje grenst aan de rechterkant, terwijl de glooiende green aan de voor- en linkerkant bewaakt wordt door bunkers.

Het gehele resort is mede bekend geworden door de speciale aandacht die gewijd is aan de bescherming van de natuur. Met daarbij een driving range, chipping green, putting en bunker faciliteiten, is dit het perfecte golf resort.

 


Kenmerken

Holes: 18

Type: Championship course

Par: 73

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6273 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Sir Henry Cotton - 1966

 

U kunt natuurlijk ook op meerdere golfbanen in de regio spelen. Geef altijd uw wensen op en u krijgt een offerte op maat!

Golfvakantie naar Penina Hotel & Golf Resort *****

7 overnachtingen o.b.v. Logies + ontbijt

3 green fees p.p.

Opties:

Extra green fee(s)

 

U kunt deze golfvakantie volledig naar wens samenstellen

Meer/minder overnachtingen - Meer green fees - half pension?

U bepaalt! Vraag om een passende offerte.Offerte aanvragen