Real Club de Golf SotograndeReal Club de Golf Sotogrande wordt beschouwd als een van de meesterwerken van Robert Trent Jones die deze baan koos als een van zijn vijf favorieten uit meer dan 500 banen die hij wereldwijd ontwierp, volgens wat hij in zijn boek GOLF schreef - DE MANIFIEKE UITDAGING - gepubliceerd in 1988.

Omschrijving golfbaan

Officieel geopend in 1964 was Sotogrande de eerste golfbaan die Trent Jones in Europa ontwierp en is gezegend met zijn ontwerpfilosofie, die bestaat uit het bouwen van golfbanen die perfect zijn geïntegreerd in de natuurlijke omgeving en een geweldige uitdaging zijn voor de betere spelers, maar toegankelijk en plezierig voor iedereen.

Niets beschrijft beter een ronde op Real Club de Golf Sotogrande dan deze woorden. Het is een fascinerende baan voor spelers van elk niveau dat alle natuurlijke schoonheid van het land waarop het werd gebouwd op slechts 150 meter van de Middellandse Zee heeft behouden.

De baan heeft een par van 72 en meet 6.492 meter. Het biedt lange tees, brede fairways en verhoogde greens die de grootste moeilijkheid van de baan belichamen delicaat gevormd en zeer snel. Van de ongeveer 100 bunkers op de baan zijn er 69 rond de greens geplaatst, die de spelers dwingen om met grote nauwkeurigheid de pin aan te vallen. De verscheidenheid aan holes is een ander kenmerk van Real Club de Golf Sotogrande, variëteit, niet alleen qua vorm en afstanden, maar ook qua vegetatie: de mix van kurkeiken, pijnbomen, palmbomen en een overvloed aan andere soorten, zorgen voor een prachtige baan met karakter en schoonheid.

De kwaliteit van de baan wordt zeer goed weerspiegeld door de kwaliteit van toernooi winnaars in een periode over vele jaren. Severiano Ballesteros, Jose María Olazabal, Roberto de Vicenzo, Sergio García, Padraig Harrington en Rory McIlroy zijn niet de minsten van deze kampioenen.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6492 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Trent Jones Sr.. - 1964

 

Adresgegevens

Paseo del Parque, 11310 Sotogrande, Cádiz

Faciliteiten

Bar en snacks

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches

Zwembad

Tennisbaan


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073