Parador de Málaga Golf ClubJarenlange geschiedenis heeft deze golfbaan - de oudste van Andalusië - zowel uitdagend gemaakt voor ervaren spelers als haalbaar voor elke golfliefhebber.

Zandduinen, palmen, mimosa's, eucalyptusbomen en dennen lopen langs de golfbaan. Twee van de holes lopen langs de rand van de zee.

Baanfaciliteiten:

  • 18 holes historische baan (1925)
  • 9 holes linksbaan (geen handicap vereist)
  • 9 holes pitch & putt (geen handicap vereist)
  • Ruimte gereserveerd voor professionals en hun groepen
  • Golfschool, pro shop, clubverhuur, tassendragers en karren, restaurant/snackbar

Een beetje geschiedenis

De oorsprong van de golfbaan gaat terug tot de jaren 1920 en is verbonden met de Britse koninklijke familie, met name prinses Beatrice van Battenberg, die een deel van het jaar in het gebied doorbracht en een drijvende kracht was achter de oprichting ervan. In 1925 begon de bouw van de originele 9 holes golfbaan onder technisch toezicht van Harry Shapland Colt (bouwer van Wentworth).

Onder leiding van de beroemde Britse architect Tom Simpson (maker van beroemde banen als Turnberry, Muirfield en Ballybunion), werd het uitgebreid tot 18 holes (6173 m, par 72). Het parcoursrecord staat op naam van Miguel Ángel Jiménez, geboren in Málaga, gevestigd tijdens de PGA Turespaña Masters van 1999.

De golfbaan is gebruikt voor verschillende professionele PGA European Tour-toernooien - Turespaña Masters Open de Andalucia (1992 en 1999) en Open de Andalucía (2010 en 2011) met erkenning dat de kwaliteitsnormen die van het hoogste niveau van professioneel golf weerspiegelen.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland / Links course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6173 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Harry Shapland Colt / Tom Simpson

 

Adresgegevens

Snelweg MA-20 (Málaga-Algeciras), de Parador bevindt zich door de borden "Parador de Málaga Golf" te volgen, bij afrit 1.

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073