Mijas Golf - Los LagosMijas Golf is sinds jaar en dag één van de meest populaire golf complexen in Europa, bekend door de uitstekende conditionering van de banen, de vriendelijke sfeer en een uitstekende dienstverlening. De twee banen, Los Lagos en Los Olivos, liggen in de prachtige vallei van Mijas, ten noorden van Fuengirola, slechts twintig minuten van de internationale luchthaven van Málaga, Marbella, en 3,5 km van zee.

De banen zijn ontworpen door Robert Trent Jones Senior, dé golfbaan architect bij uitstek en wereldwijd bekend voor zijn werk dat zich uitstrekt van de Middellandse zee tot de Stille Oceaan. Het ontwerp van de banen, Los Lagos en Los Olivos, beantwoordt volledig aan de visie van de architect en heeft het hart gestolen van iedere golfer die de uitdaging van de banen graag aan gaat. Zoals Trent Jones het zegt; "every hole should be a hard par and an easy bogey". De visie van Mijas Golf sluit hier volledig op aan. Met behoud van de onschendbaarheid van de par en de strategisch geplaatste waterhindernissen en bunkers, worden hoge en lagere handicappers getrakteerd op royale, zacht golvende fairways in een schitterend open landschap.

Los Lagos is één van de twee banen van Mijas Golf
Los Lagos is een prachtige baan met brede fairways en enkele boom obstakels maar de holes worden vooral ´verdedigd´ door bunkers en negen meren. Het is dus van belang om de bal nauwkeurig te adresseren. Robert Trent Jones, de Amerikaanse ontwerper, wilde de baan speciaal geschikt maken voor amateurs, dus vrijwel elke hole is voorzien van grote greens. Toch vormt de baan tegelijkertijd een uitdaging voor de beste spelers. Los Lagos is geschikt voor spelers met een grote, sterke swing en vraagt concentratie om de hindernissen te omzeilen.

De baan is aangelegd in 1976. Met de Sierra de Mijas als beschermende achtergrond, heeft Los Lagos zijn naam te danken aan de zeven dorstige waterhindernissen. Deze natuurlijke, licht golvende baan is een eerbetoon aan de vaardigheden van de Amerikaanse meester ontwerper.

De par 71 baan Los Lagos heeft een totale lengte van 6367 meter en ruime fairways die u regelmatig zullen misleiden. Het ontwerp van de architect is fair maar vraagt een grote nauwkeurigheid van uw positie als u de massieve bunkers en de diepe waterhindernissen wil ontwijken in uw lijn naar de vlag. Geen hole is zo kenmerkend voor deze baan als de 5e (564 meter lang). Deze is schijnbaar eindeloos gebogen langs een grensbepalende wal. De green wordt bereikt via een trechtervormige fairway waarbij uw bal links out of bounds kan gaan en rechts in een groot meer kan belanden.

Overige faciliteiten
Mijas Golf International heeft een grote inspanning geleverd om te voldoen aan de behoeften van de vele gebruikers. De banen zijn dus van alle gemakken voorzien. De faciliteiten bestaan onder andere uit; een oefen gebied (inclusief een driving range en chipping green), buggy verhuur, handmatige en elektrische trolleys, putting green, bar-cafetaria, restaurant, golfshop, kleedkamers, douches en parkeervoorzieningen.
Bovendien zijn er op verschillende plekken op de banen toiletvoorzieningen en mogelijkheden om een drankje te kopen. Er is uiteraard ook gelegenheid om golflessen te volgen.

Golfshop
De Mijas golfshop bevindt zich in het hoofdgebouw naast de receptie. Daarin kunt u alle soorten golfmateriaal en -accessoires vinden, zoals handschoenen, ballen, schoenen, enz. Ook is er een groot assortiment van kleding, met inbegrip van de nieuwste mode van het seizoen van merken zoals Hugo Boss, Lacoste, Golfino, Green Lamb en Oakley. De nieuwste modellen golf clubs van de meest prestigieuze merken, zoals Callaway zijn beschikbaar tegen concurrerende prijzen. De deskundige medewerkers staan tot uw dienst om u te helpen met uw vragen. Wat het ook is wat u wenst, u kunt er zeker van zijn dat u in Mijas golfshop zal worden bijgestaan door een gekwalificeerd team.

Gourmets corner
Onder de naam ´Gourmets corner´ biedt Mijas golfshop een klein, maar uitstekend assortiment van foodproducten die met zorg zijn geselecteerd. Kom langs en ontdek enkele van de beste wijnen zoals "Rioja", "Jerez", "Albariño", "Ribera del Duero", enz. Maak uzelf blij met de kwaliteit van streekproducten zoals olijfolie met onder andere zwarte peper, rozemarijn en basilicum, of de heerlijke smaak van de patés en jams. Deze producten zijn alleen voor de fijnproevers!

Restaurant
Het restaurant biedt typische gastronomie van het gebied, dat wil zeggen, zowel uit de nationale - als uit de internationale keuken, in totaal een grote keuze aan gerechten. Het team van professionele koks bereidt de lekkerste, authentieke Andalusische en mediterrane gerechten. Het restaurant is dé perfecte plek om te genieten van de rijkdom van het omliggende platteland nabij Mijas Golf. Er is een comfortabel en groot terras met een wijds uitzicht over de omgeving. Ook is het mogelijk te genieten van een lekker menu van de dag tegen een aantrekkelijke prijs.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 71

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6357 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Trent Jones Sr. - 1976

 

Adresgegevens

Camino Viejo de Coin, Km. 3.5
Urb. Mijas Golf
Mijas Costa
29649 Málaga

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073