Los Arqueros Golf & Country Club GolfIn de bergen, vlak bij Marbella liggen de onberispelijke fairways van Los Arqueros Golf & Country Club, perfect geintegreerd met de spectaculaire omringende natuur. Golfers genieten hier van uitzonderlijke uitzichten over de Middellandse Zee.

Los Arqueros is geopend in 1991 en is een uitdagende par-71, 18-holes golfbaan, ontworpen door de Spanjaard Severiano Ballesteros. Beschouwd als een van de beste spelers ter wereld, heeft Seve zijn al zijn know-how en prestige gebruikt om circa 30 golfbanen te ontwerpen over de hele wereld.

De achterliggende gedachte bij het ontwerp van Los Arqueros was om een baan te ontwerpen die volledig zou harmonieren in de omliggende natuur. Het resultaat - elke hole past volledig in de natuurlijke omgeving en draagt de persoonlijkheid van Ballesteros. De baan is uitdagend voor de ervaren speler en een echte test voor minder ervaren golfers.

De baan vereist nauwkeurigheid vraagt strakke tee shots. Een goede club keuze bepaalt of de bal de fairway zal bereiken.

De 3e hole is erg leuk, met een vijver aan de linkerkant van de fairway en grote bunkers in de fairway. Het vereist meer nauwkeurigheid dan je op het eerste gezicht zou vermoeden om deze hole met succes te voltooien.

Hole 8 is lastig, want het is een lange par 5, met een strakke dogleg naar rechts met sterk hellingen omlaag naar de green. De speler moet rekening houden met lastige out-of-bounds en een stroompje bij het naderen van de green.

Let op ook voor de 13e hole, met zijn hoge tee. Deze hole vereist een nauwkeurige en stevige afslag down hill waarbij de speler moet oppassen dat de bal niet terecht komt in de strategisch geplaatste bunkers. Goed coursemanagement is nodig om een par te behalen op deze uitdagende hole.

Echter, de moeilijkste hole is de 6e, want het is niet alleen de langste, maar om een par te behalen is een goede afslag doorslaggevend.

Los Arqueros is een veeleisende baan die goed coursemanagement vereist. De speler kan het zich niet veroorloven om teveel risico's te nemen om in de buffer te spelen.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 71

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 5679 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Severiano Ballesteros - 1991

 

Adresgegevens

Ctra de Ronda KM 44,5 (A397)
Benahavis (Marbella)

Faciliteiten

Bar en snacks

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Kinderspeelplaats

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Fitness centrum

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches

Tennisbaan


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073