La Cala Golf - EuropaDe fairways van de Europe Course zijn royaal en de greens zijn iets groter en makkelijker bespeelbaar dan die van de andere twee banen op het La Cala resort. 

Omschrijving golfbaan

De jongste baan op het resort, de Europa baan is geopend in maart 2005. De fairways zijn royaal en de greens zijn iets groter dan die van de andere twee banen op het La Cala golf resort. Ze zijn niet zeer moeilijk en daardoor iets makkelijker voor de gemiddelde golfer.

De par 71 baan meet een lengte van 6014 meter. De baan is ontworpen rond de rivier de ´Ojen´ en heeft daardoor veel waterhindernissen. De baan is heel ruim opgezet en biedt prachtige vergezichten over het heuvelachtige landschap. De Ojen rivier speelt een belangrijke rol in acht holes. Er is een grote brug van 45 meter lang en er zijn vier kleinere bruggen over de rivier. De lengte van de 14e hole is het maximum van wat is toegestaan voor een par 3: 233 meter. De 11e is de langste hole, deze par 5 is 524 meter lang.

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de bescherming van inheemse plantensoorten en autochtone planten zoals lavendel, zonneroosje, rosemarijn en palmettos. Ook zijn bospercelen aangelegd met diverse bomen zoals kurkeik, eucalyptus, olijf- en amandelbomen.

De Europa baan is één van drie banen op het resort
De wat nieuwere Europe baan maakt gebruik van de rivier de Ojen. Deze is bepalend voor de loop van de baan. De lay-out zorgt voor uitdagende water hindernissen. Alle drie de golfbanen vragen aandacht voor baan management op alle niveaus. Goed baaninzicht garandeert een optimaal resultaat.

De natuurlijke vormen van het La Cala resort zijn door de gerenommeerde golfbaan ontwerper Cabell B. Robinson gebruikt om een uitdagend effect te creëren. De drie banen worden uiteraard zorgvuldig onderhouden om te zorgen dat ze het hele jaar door in optimale conditie zijn.

De ontwerper Cabell Robinson benadrukt het verschil tussen de drie banen: "Ze zijn allemaal erg verschillend van karakter. De nieuwe baan (Europa) is de meest diverse van de drie, dit wordt veroorzaakt door de rivier Ojen. De andere twee banen liggen in de heuvels. Het zijn alle drie uitdagende banen en ze zijn niet te lang. Het is geweldig om golfers de mogelijkheid te bieden om uit drie fantastische 18-holes te kunnen kiezen.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Resort course

Par: 71

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6014 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Cabell B. Robinson - 2005

 

Adresgegevens

Urb. La Cala Golf
29649 Mijas, Spain

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073