La Cala Golf - AmericaDe heuvelachtige topografie van de America baan vereist veel oefening op de steile hellingen. De brede fairways maken dit een iets makkelijkere baan dan de naastgelegen Asia baan.

Daarnaast zijn er minder fairway bunkers. Er zijn water hindernissen op de 9e en 16e hole. Vier van de par 5 holes zijn voor geoefende spelers bereikbaar in twee slagen (holes 1, 9, 15 en 18) en de par 3 holes zijn zeer spectaculair en vragen veel van uw golf inzicht en techniek. De America baan, is 5.987 meter lang en is een par 72 baan, met vijf par 5 holes.

De America baan vereist een nauwkeurige en goed beoordeelde approach aangezien bijna driekwart van de greens hoger of licht verhoogd zijn gepositioneerd.

De America baan is één van drie banen op het resort
De natuurlijke vormen van het La Cala resort zijn door de gerenommeerde golfbaan ontwerper Cabell B. Robinson gebruikt om een uitdagend effect te creëren. De drie banen worden uiteraard zorgvuldig onderhouden om te zorgen dat ze het hele jaar door in optimale conditie zijn.

De ontwerper Cabell Robinson benadrukt het verschil tussen de drie banen: "Ze zijn allemaal erg verschillend van karakter. De nieuwe baan (Europe) is de meest diverse van de drie, dit wordt veroorzaakt door de rivier Ojen. De andere twee banen liggen in de heuvels. Het zijn alle drie uitdagende banen en ze zijn niet te lang. Het is geweldig om golfers de mogelijkheid te bieden om uit drie fantastische 18-holes te kunnen kiezen."

De America baan is langer dan de Asia baan, maar beide vragen een grote nauwkeurigheid vanaf de tee en een zorgvuldige selectie van de clubs.

De wat nieuwere Europe baan maakt gebruik van de rivier de Ojen. Deze is bepalend voor de loop van de baan. De lay-out zorgt voor uitdagende water hindernissen. Alle drie de golfbanen vragen aandacht voor baan management op alle niveaus. Goed baaninzicht garandeert een optimaal resultaat.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Resort course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 5987 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Cabell B. Robinson

 

Adresgegevens

Urb. La Cala Golf
29649 Mijas, Spain

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073