Escorpeon GolfEscorpion Golf is ontworpen in een prachtig heuvelachtig kader met sinaasappel-, olijf- en dennenbomen. Op de achtergrond ligt de schitterende Sierra Calderona.

 

Omschrijving golfbaan

Club Escorpión; een prachtig 27 holes golfterrein, vorm gegeven door drie 9 holes in 3 onderscheidende thema´s. De holes zijn ontworpen in een prachtig heuvelachtig kader met sinaasappel-, olijf- en dennenbomen. Op de achtergrond ligt de schitterende Sierra Calderona.

De moeilijkheid en de lengte van de holes zijn zeer gevarieerd. De fairways van ´La Masía´ zijn breed, vlak en vergevingsgezind en zijn goed te belopen. Aan het eind van de holes vindt u ruim bemeten en spannende greens.

Over de 9 holes van ´Los Lagos¨ vindt u zes prachtige meren. Deze meren zijn een voederplaats voor de vele beschermde watervogelsoorten die in dit gebied voorkomen.

Op de recent aangelegde 9 holes baan "Los Nuevos" komt u echter geen meren tegen. In het "Los Nuevos" parcours treft u wel bijzondere en strategisch geplaatste bunkers aan, welke zowel voor de professionele als de speler met een hoge handicap een hoofdbreker kunnen vormen.

De bosrijke omgeving biedt een breed scale bomen waaraan u direct u het mediterrane karakter van de baan kunt aflezen. Pijnbomen, sinaasappelbomen, olijfbomen, cipressen, eiken, populieren, dennen, casuarinas en een keur aan planten.

Veel sinaasappelbomen hebben in het verleden plaats moeten maken voor zandstranden maar in de afgelopen jaren zijn er meer dan 1.000 bomen aangeplant om het ruwe- en oorspronkelijke landschap te herstellen en weer volledig tot zijn recht te laten komen.

9 Holes "La Masía"
Par 36 (twee par 3, vijf par 4 en twee par 5), De holes zijn verspreid over een vlak terrein. Kenmerkend voor deze baan zijn de doglegs die de speler een keuze geeft om diverse alternatieve speltechnieken te gebruiken.

9 Holes, "Los Lagaos"
Par 35 (drie par 3, vier par 4 en twee par 5). Een baan waar bij vijf holes, de prachtige meren een prominente rol in het spel vormen. De ene speler zal hier rijkelijk beloond worden en een andere speler zal gestraft kunnen worden voor zijn spel.

9 Holes, "Los Nuevos"
Par 37 (twee par 3, vier par 4 en drie par 5). Deze jonge maar zeer fraaie 9 holes baan is onderscheidend van karakter ten opzichte van de andere 18 holes. Het terrein is heuvelachtig, de greens zijn iets verhoogd en de bunkers zijn erg groot. Het zijn nobele- en eerlijke holes die de meeste spelers een echte uitdaging bieden.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Championship course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 5981 meter

Handicap m/v: -

Ontwerp: Ron Kirby - 1974

 

Adresgegevens

Calle del Pozo de San Jaime, S/N
46117 Betera, Spain

Faciliteiten

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubhuis

Driving range

Fitness centrum

Pitching en putting greens

Pro-shop

Putting green

Restaurant


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073