El Saler GolfNiet voor niets staat El Saler op de 60e plaats tussen de beste topbanen ter wereld.

 

Omschrijving golfbaan

El Saler ligt ten zuiden van Valencia, direct aan de Middellandse Zee, in het natuurpark Albufera. U golft er in een prachtig natuurgebied met ongerepte duinen, fraaie pijnboombossen en het beroemde kattenkruid. Niet voor niets staat El Saler op de 60e plaats tussen de beste topbanen ter wereld.

Het ontwerp is van Javier Arana, een van de meest prestigieuze ontwerpers van Spanje. Hij haalde het maximale uit het natuurlijke landschap, alle dennenbossen meegerekend. Ook maakte hij slim gebruik van het duinengebied als barrière naar het strand. De baan dateert al uit 1968 en doordat de wind er de afgelopen veertig jaar vrij spel heeft gehad, heeft het gebied nu iets weg van een Schots landschap. Werkelijk prachtig.

Iedereen die op deze par 72 baan heeft gespeeld, weet het: brede lanen, enorm uitdagende greens, en bijna honderd strategisch geplaatste bunkers, waarvan sommige worden gevormd door het natuurlijke duinengebied. De moeilijkste en best beschermde hole is nummer 8, een par 4. U bent gewaarschuwd!


Kenmerken

Holes: 18

Type: Links course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6355 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Javier Arana - 1968

 

Adresgegevens

Avenida de Pinares, 151
46012 Valencia, Spain

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Pitching en putting greens

Pro-shop

Putting green

Restaurant


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073