Real Club de Golf el PratReal Club de Golf El Prat wordt beschouwd als een van de beste golfclubs in Spanje, met meer dan 250 nationale en internationale topkampioenschappen, waaronder het Spaanse Open bij 10 gelegenheden.

 

Omschrijving golfbaan

De wereldberoemde golfbaan, die zich op slechts 35 minuten van het centrum van de levendige Catalaanse hoofdstad Barcelona bevindt, is doordrenkt van geschiedenis, met zijn wortels die teruggaan tot 1912, terwijl het een van de weinige clubs is die "Real" of Koninklijke status door koning Alonso XIII na zijn bezoek.

Real Club de Golf El Prat heeft gastheer gespeeld voor enkele van de grootste namen in het spel met topsterren zoals de Spaanse legendes Severiano Ballesteros, José Maria Olazábal en Sergio Garcia, acht keer Major-winnaar Tom Watson en Tommy Fleetwood die daar in verschillende toernooien, terwijl Masters-kampioen Garcia en de Europese Tour-ster Pablo Larrazábal beide lid zijn.

De meermaals bekroonde El Prat werd onlangs genoemd als een van de 125 Platinum Clubs of the World - vijfsterren Private Club - als erkenning voor het bereiken van een standaard van uitmuntendheid door een internationaal panel van experts, historici en kenners in een vertrouwelijke stemming , evenals de Gouden Plaque van de Koninklijke Orde van Sportieve Verdienste. Het staat op de 16e plaats in de felbegeerde lijst 'Top 100 Resorts in Continentaal Europa 2018' van Golf World en de 19e in de 'Top 100 Golf Resorts van National Club Golfer' in Continentaal Europa 2018/19 '.

Het ligt op een landgoed van 518 hectare van BonVilar - slechts 35 minuten van het centrum van Barcelona - El Prat maakt slim gebruik van de 45 door Greg Norman ontworpen holes, in een opwindende, gevarieerde mix van drie veelgeprezen cursussen: de Pink - de de vierde beste baan in Spanje door het tijdschrift Golf Digest - geel en groen. De prestigieuze club is de thuisbasis van een modern en levendig clubhuis en hoogwaardige oefenfaciliteiten, evenals een driving range van 300 meter en een scala aan gespecialiseerde short-game gebieden.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 6012 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Greg Norman

 

Adresgegevens

Plans de Bonvilar, 17
08227 Terrassa - Barcelona (Spain)

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range (overdekt)

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073