PGA Catalunya Golf - StadiumKrachtig, grillig en adembenemend, dat zijn de steekwoorden voor PGA Golf de Catalunya. De baan is geopend in het voorjaar van 1999. Dennen en gebogen kurkeiken omhullen het landschap.

 

Omschrijving golfbaan

Mooi en heel uitdagende baan, door de vele bomen en grote meren. Het is een lange baan geschikt voor "big hitters", maar nauwkeurigheid is ook van essentieel belang omdat de greens zijn omgeven door water. Iedereen die het plezier heeft gehad om deze baan te bespelen is weggegaan met een positieve indruk. Meer dan alles is het een baan die respect af dwingt van zowel amateurs als meer ervaren spelers.

In haar eerste levensjaar was de baan al gastheer van twee grote toernooien. Allereerst de Sarazen World Open in het najaar van 1999 waar Thomas Bjorn weg ging met de trofee. Maar ook de Peugeot Open de España kwam in het voorjaar van 2000 naar dit mooie deel van Catalunya. Engeland´s Brian Davis won met een geweldige score van 274 slagen. De top van de Europese Tour was unaniem in hun lof voor deze laatste aanwinst op de portfolio van de PGA Europese Tour Courses.

Al direct in haar jonge leven was de PGA Golf de Catalunya zo hoog aangeschreven dat ze in 2001 door Golf World werd verkozen tot de 10e beste baan in Europa. De Stadium baan is onlangs zelfs verkozen tot nummer 3 op de ranglijst van Europa's top 10 van beste banen (Bron: VK Golf Monthly Magazine, april 2009).

De Stadium baan is één van de twee banen van PGA Golf Catalunya
Met twee prachtige banen (Stadium en Tour) is PGA Golf de Catalunya één van Europa's voornaamste golf resorts.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6588 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Neil Coles & Angel Gallardo - 1999

 

Adresgegevens

Urbanitzacio Golf, S/N
17455 Caldes De Malavella, Spain

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073