Club Golf D´Aro Mas NouClub Golf D'Aro - Mas Nou is ontworpen door de architect Ramón Espinosa. Hij heeft een par 72, 18-holes championship baan en een 9-holes par 3 aangelegd. Beide zijn gelegen in het hart van de natuur en hebben een spectaculair panoramisch uitzicht op de Costa Brava, Les Gavarres, Montseny en de Valle de la Selva.

Club Golf D'Aro - Mas Nou - is een van de oudste golfbanen (gebouwd in 1990) van de Costa Brava (Platja D'Aro) en is gelegen in het "Les Gavarres" gebergte, op 300 m boven de zeespiegel. De baan ligt in een natuurlijk bos, en is omgeven door pijnbomen, kurkeiken en meer dan duizend olijfbomen. Twee kunstmatige meren (2600 m3) complementeren de charme van deze mooie baan.

Club Golf D'Aro is gelegen op 90 km van Barcelona, 35 km van Girona en 100 km van de Franse grens. De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn Girona op 30 minuten, het vliegveld van Barcelona op 1 uur en 15 minuten en Perpignan Airport ook op 1 uur en 15 minuten.

Ontwerp en ligging
De baan van Club Golf D'Aro combineert kwaliteit met schoonheid. In het ontwerp is een afvlakking van het terrein (slopes) opgenomen om er zeker van dat zijn dat de baan niet te vermoeiend is. De verscheidenheid van holes maakt het tot een zeer prettige baan om te spelen. De lay-out vraagt om een grote mate van nauwkeurigheid van golfers, vooral bij de afslag. Het merendeel van de greens is vrij groot en snel. De 6e, 14e en 15e zijn de meest complexe holes omwille van hun ontwerp en de loop van de baan. Vanaf de tee van de 15e hole heeft u misschien wel het mooiste uitzicht van het gehele complex over de zee vanaf Cape Begur tot aan Tossa de Mar. De verhoogde tee maakt het tot een zeer spectaculaire hole. Ook is er een strategisch gelegen, groot meer. Ondanks dat de meeste tee shots vragen om nauwkeurigheid en een goede plaatsing, is de baan ook zeer aantrekkelijk voor amateur-spelers.

Club Golf D'Aro is gelegen in het hart van de Costa Brava, in het grensgebied van Platja D'Aro en Santa Cristina D'Aro. Dit deel van de Costa Brava is in 2000 verkozen tot " Best Golf Destination" door de IAGTO (International Association of Golf Tour Operators).
In 1992 is de baan door de "European Society of Golf Course Architects" verkozen tot de beste Europese Golfbaan. Kampioenschappen gespeeld op Golf D'Aro; 1990 "Open PGA Martini", met deelname van de bekende professionals; Joan Anglada, Fernando Roca, Miguel A. Jimenez, Jose M. Carriles en de winnaar Santiago Luna. In 1992 is hier de "Open Catalonië" gehouden met beroemde professionals als: Jose M. Olazabal, Jose M. Cañizares, Sam Torrance, Darren Clarke, Jesper Parnevick, J. Van de Velde, M. Sunesson en als winnaar Jose Rivero.

Het Clubhuis
Het Clubhuis is gevestigd in een typisch Catalaanse boerderij, gebouwd in 1870. Het bevat een restaurant, een bar, een heerlijk terras, salons voor leden, kleedkamers met sauna en een opslagplaats voor particuliere golftassen. Het is een uitnodigende plek met privacy en comfort voor iedereen die nog gaat spelen of wil bijkomen van een rondje golf.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6218 meter

Handicap m/v: 27/34

Ontwerp: Ramón Espinosa

 

Adresgegevens

URB MASNOU
17250 PLATJA D´ARO, Spain

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range (overdekt)

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Sauna

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073