Club de Golf GironaDe baan van Club de Golf Girona is ontworpen door de prestigieuze architect, FG Hawtree. Hij zelf beschrijft de baan als "een van mijn mooiste creaties". De kwaliteit van het ontwerp is gematched met de kwaliteit in de zorg en het onderhoud ervan. Het is de enige baan in Spanje die is bezaaid met "Pencross" (hoogste kwaliteit golfgras). De baan maakt volledig gebruik van de topografie en de natuurlijke vormgeving van het terrein. Het resultaat: een elegante en prettige golfbaan die tegelijkertijd een uitdaging vormt voor golfers van alle niveaus. De baan bestaat uit 18 holes, par 72, en bestrijkt een afstand van 6.100 meter.

De top negen holes zijn uiterst competitief - het ontwerp vraagt spelers gebruik te maken van alle clubs in hun tassen. De andere negen holes zijn gewoonweg spectaculair, met alle tees op wallen gebouwd met Girona steen, bieden zij een indrukwekkend panoramisch uitzicht op de fairways. Het is een waar genot om de vlucht van de bal naar zijn bestemming te volgen. Het moedigt veel spelers aan om gebruik te maken van hun ´woods´. Toen de heer Hawtree dit deel van de baan ontwierp wilde hij er voor zorgen dat spelers zich zo sterk mogelijk voelen na het spelen van de lastige "top negen".

Locatie
Golf Girona is geopend in 1992. Golf Girona heeft een bevoorrechte ligging, op slechts 4 kilometer van het centrum van Girona, op minder dan een uur rijden van Barcelona, op een uur van de Pyreneeën, een half uur van Frankrijk en een half uur van de belangrijkste steden van de Costa Brava en Empordà.

Het terrein van Golf Girona ligt volledig geïsoleerd van de drukte van de stad Girona. Het is gelegen tussen de valleien en heuvels met uitzicht op het Gavarres gebergte. Deze heuvels isoleren Golf Girona niet alleen van de stad, maar zijn ook perfecte windvangers op winderige dagen. Het clubhuis, is meer dan 3000 m² groot en gebouwd uit natuursteen en glas. Het restaurant en de snackbar serveren heerlijke mediterrane gerechten.

De relatieve nieuwheid van de baan en het commerciële beleid van Golf Girona zorgen voor een beperkt aantal leden. De bezoeker kan daardoor het hele jaar door genieten van een ruime beschikbaarheid van tee times.

Oefenfaciliteiten
De recentelijk vernieuwde oefen zone, bestaat uit een driving range met 42 afslagplaatsen, een putting green, een oefenbunker plus een overdekte driving range. Al deze faciliteiten zijn verlicht, waardoor ze ideaal zijn om uw golfvaardigheden te oefenen en te perfectioneren, zelfs wanneer de dagen kort zijn.

Omgeving
Op dit moment liggen er in de Costa Brava, binnen een straal van 45 minuten, 9 van de meest prestigieuze golfbanen in Catalonië. Golf Girona is ook de dichtstbijzijnde golfbaan ten opzichte van de PGA baan in Caldes de Malavella. De Costa Brava regio is de Nº 1 provincie in gastronomie in Spanje, en is gezegend met de meest bekende en avant-garde kookkunst in Europa.
De prachtige landschappen, de fascinerende historische en artistieke enclaves, de aantrekkelijke vrijetijdsbestedingen (overdag en ´s avonds) en de nabijheid van Barcelona maken Golf Girona tot een spannende golfbestemming!


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6100 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: F.G. Hawtree - 1992

 

Adresgegevens

Afores, S/N
17481 Sant Julia De Ramis, Spain

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073