Golf IbizaGolf Ibiza is in 2017 opnieuw uitgevonden onder het nieuwe management van de hotelketen azuLinehotels en omvat grote verbeteringen in de grondfaciliteiten, samen met nieuwe functies zoals de opening van het nieuwe restaurant, de Hoyo 19.

 

Oorsprong van Golf Ibiza
Golf Ibiza vindt zijn oorsprong bij de oude golfclub van Roca Llisa, die in 1972 zijn deuren opende met een 9-holes golfbaan en daarmee de eerste golfclub op het eiland werd.

 

Twintig jaar later, in 1992, werd de 18-holes golfbaan, bekend als Ibiza Golf Club, ingehuldigd. Later werden beide clubs verenigd onder één naam, de huidige Golf Ibiza.

 

de golfclub
Met een uitbreiding van meer dan tien kilometer inheems landschap, ligt de golfbaan op slechts zeven kilometer van de hoofdstad van Ibiza en halverwege tussen de steden Jesus en Santa Eulalia. Bovendien heeft het, in het gemeentelijk gebied van Santa Eulalia, twee banen met zeer verschillende kenmerken, gelegen in een prachtige vallei nabij de kust van Ibiza, van waaruit u het unieke en spectaculaire uitzicht kunt waarderen. Dankzij het ontwerp en de banen kunt u golfen met familie en vrienden terwijl u geniet van het landschap.

 

Onder de veranderingen in de faciliteiten zijn grote verbeteringen in de faciliteiten, het onderhoud en de conditionering van de golfbaan, waar zowel de greens, als de bunkers en de uitgebreide routes van de banen zorgvuldig zijn onderhouden en tot in detail verbeterd.

 

De golfclub is verdeeld in twee banen van respectievelijk 9 en 18 holes. De meeste holes hebben grote greens, beschermd door strategisch geplaatste bunkers. Verschillende holes zijn omgeven door bomen en meren op de routes. Deze kenmerken, samen met het natuurlijk mooie ruige terrein en de constante zeebries, maken het een unieke en zeer aangename plek om te golfen.

 

Golf Ibiza
Gelegen in het meest ruige deel van de vallei, met smalle laantjes, uitzicht op zee en talrijke natuurlijke en kunstmatige obstakels, hebben de 18 holes elk een naam die verwijst naar de meest opmerkelijke geografische of esthetische kwaliteit en daarom is het een van de weinige golfbanen die opvallen door de verscheidenheid van zijn "bermuda" -gras en de bijzonderheid van zijn terrein.

 

De 18 holes baan heeft spectaculaire holes die zijn aangepast aan het ruige terrein. De hellingen vereisen een tactisch spel met een hoog risico, vooral op hole 4, met een zeer riskante buitenlimiet; hole 7, met de meest uitgesproken helling van allemaal; en hole 14, recht en volledig in afdaling.

 

Hoewel het de holes 16 en 18 zijn die spelers het meest uitdagen omdat ze het meest problematisch zijn. Kortom, een mooie ronde van zo'n vier en een half uur, waar geen hole echt makkelijk is en waarin spelen een echte uitdaging is voor golfliefhebbers van alle categorieën.

 

Roca Llisa

De baan met 9 holes komt overeen met de baan die in 1972 werd ingehuldigd door de inmiddels ter ziele gegane golfclub van Roca Llisa. De kenmerken van deze golfbaan, vlak en open, maken het zeer aantrekkelijk voor alle soorten spelers, zowel voor beginners, die een behendig speltempo zullen vinden als voor de meer ervaren spelers. Bunkers en bomen, goed gepositioneerd in de eerste 4 holes en met verschillende meren in de laatste 5 holes maken Roca Llisa absoluut de moeite waard.

 

Het spelen op de 9-holes baan is geweldig voor de speler die maar een paar uur de tijd heeft om van golf te genieten, omdat het door de morfologie van het terrein een zeer comfortabele ronde is die u in ca. 2 uur kan uitspelen.


Kenmerken Roca Llisa

Holes: 9

Type: Parkland

Par: 36

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 2899 meter

Handicap m/v: 28/36

 

Adresgegevens

Ctra. Jesús a Cala Llonga, s/n
07840 Santa Eulàlia
IBIZA

Kenmerken Golf Ibiza

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 5874 meter

Handicap m/v: 28/36

 

Adresgegevens

Ctra. Jesús a Cala Llonga, s/n
07840 Santa Eulàlia
IBIZA

Faciliteiten

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073