Golf Club de AlcanadaDé mediterrane golfervaring

De indrukwekkende 18-holes golfbaan Club de Golf Alcanada, ontworpen door de beroemde architect Robert Trent Jones Jr., werd geopend in 2003 en sindsdien is de baan opmerkelijk verbeterd na de grote hervorming die in de winter van 2019 is doorgevoerd. Alcanada ligt in het noorden van het mediterrane eiland Mallorca direct aan zee, en zijn 6499 meter past natuurlijk in het typische Mallorcaanse landschap. In november 2019 was de Alcanada Golf Club gastheer van de grote finale van de European Challenge Tour, waarvan de Italiaanse Francesco Laporta de winnaar werd.

De golfbaan ligt 60 km ten noorden van Palma op terrein dat langzaam afloopt naar het strand en is begroeid met pijnbomen, olijfbomen en steeneiken. Van af de golfbaan heeft u een prachtig uitzicht op het eiland Alcanada, zijn vuurtoren in de voorgrond en de bergen van de Sierra de Levante op de achtergrond. De club heeft een prachtige ronde van 18 holes ontworpen door de legendarische architecten Robert Trent Jones Sr. en Jr. Het is een moeilijke baan die een goede handicap vereist.

Alcanada wordt al door een aantal bekende golfmagazines en golfgidsen erkend als een van de mooiste banen in Spanje en Europa - en werd in 2012 voor het vierde jaar op rij uitgeroepen tot de beste baan van Europa door het toonaangevende Duitse tijdschrift Golf Journal.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6499 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Trent Jones Jr - 2003

 

Adresgegevens

Carretera del Faro s/n, 07400 Port d'Alcúdia, Mallorca

Faciliteiten

Bar en snacks

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073