Oporto Golf ClubOporto Golf Club Is de eerste aangelegde Golf Club op het Iberisch schiereiland en een van de eerste op het Europese vasteland. Deze club werd in 1890 opgericht door de Engelsen die in Oporto verbleven. Deze baan is een absolute aanrader.

 

Omschrijving golfbaan

In 1890 werd met de eerste 9 holes gestart, maar de club werd in 1934 opgewaardeerd naar een 18 holes golfbaan met vele toevoegingen en verbeteringen. Lange smalle fantastisch onderhouden fairways vormen het grootste deel van de baan, met o.a. enkele eenvoudige maar ook lastige doglegs. De echte uitdaging is echter halverwege het spel te vinden. Zowel de 9e als de 10e hole eindigen met greens die volledig zijn omringd door water hindernissen en zand bunkers. U moet al uw trucs uit de hoed toveren.

De club ligt op slechts enkele minuten van de Atlantische kust en op slechts 25 minuten rijden van de prachtige oude havenstad Porto en de bereikbaarheid van de Internationale luchthaven vormt geen enkel probleem.

Wanneer u uw ronde op deze fantastische Links Championship Course hebt voltooid, kan een verfrissend drankje in het oude koloniale clubhuis niet worden overgeslagen. De fantastische geschiedenis van de club kan men hier overal proeven, achterover leunend nippend aan een Port zult u worden meegevoerd naar die eerste jaren. De club was immers eind 19e eeuw gestart door de Engelsen die in de Port industrie werkten, dus kunt u zich hier de elegantie voorstellen?


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 71

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 5640 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Mackenzie Ross / Frank Pennink - 1890 / 1978

 

Adresgegevens

Paramos
4500 Espinho

Faciliteiten

Bar en snacks

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Club reparatieservice

Clubhuis

Driving range (overdekt)

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douche


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073