Santo da Serra GolfBaan op subtropisch Madeira met 27 holes en 4 verschillende tee posities, u raakt niet uitgespeeld!

 

Omschrijving golfbaan

De Santo da Serra Golf Course werd gebouwd in 1937 en werd succesvol herontworpen in 1991 door de beroemde golfbaan architect Robert Trent Jones. Hij realiseerde een adembenemend en geheel nieuwe golfbaan met 27 holes, geïntegreerd in een prachtige door de natuur gecreëerde omgeving.

De Clube de Golf do Santo da Serra is gerangschikt in de Top 100 banen in Europa en heeft de meest prestigieuze toernooien van Madeira gehost, met inbegrip van de Madeira Open, onderdeel van de PGA European Tour Circuit sinds 1993. De baan heeft dit niveau niet alleen te danken aan zijn toernooien, maar ook aan de dagelijkse bezoekers, die de baan van ´internationaal niveau´ betitelen. Santo da Serra is verkozen als de 12e beste golfbaan onder de 75 bestaande banen in Portugal. Mede door het gematigde klimaat, het hele jaar door, is Santo da Serra een uitzonderlijke plek waar 12 maanden per jaar heerlijk gegolfd kan worden.

Drie negen holes banen
Santo da Serra Golf bestaat uit drie 9 holes banen die in combinatie met elkaar gespeeld kunnen worden. De Machico baan is 3.014 meter lang, de Desertas baan is 3.078 meter lang en de Serras baan heeft een lengte van 2.911 meter. Door de hoge ligging op 500 meter hebben de spelers steeds een panoramisch uitzicht over de omgeving. De banen hebben een uitdagende lay-out en één par-3 is meer dan 200 meter lang en loopt over een diep ravijn. De speler moet rekening houden met een variabele wind die het totaal op uw uiteindelijke scorekaart danig kan veranderen. De 2e en 4e hole van de Machico baan blijven in de herinnering staan van de mensen die deze gespeeld hebben.

De banen Machico en Desertas worden gewoonlijk gespeeld op het Madeira Open. De Serras Course is iets vlakker. Met vier optionele tees op elke hole, kan de speler kiezen uit verschillende spelniveaus die ofwel kunnen leiden tot een eenvoudig, ontspannen spel of tot een meer uitdagende test.

Clube de Golf Santo da Serra is gewoon verbluffend. Het heeft een bergachtige lay-out met heel open holes. De strakke, met bomen omzoomde ´doglegs´, zijn ´omlijst´ door de prachtige vergezichten over de Atlantische Oceaan. Deze baan is van het begin tot het eind betoverend. Een lay-out waarvan de locatie onvergelijkbaar is met andere banen in Portugal, of zelfs Europa. De baan staat als zodanig zeer hoog op de golfers lijst van meest gewenste banen om te spelen. Het biedt een spectaculaire golfervaring met haar uitdagende terrein, ruime fairways, prachtige meren, strategische bunkers en vier verschillende tee posities. Ieder jaar worden verbeteringen aangebracht waardoor de aansprekende kwaliteit; zeer uitdagend maar niet te streng, gewaarborgd blijft. De totale baan moet gezien worden als een echte botanische tuin, versierd met vier prachtige meren, vol met bomen die schaduw geven aan de schitterende Atlantische zon.

De baan ligt op slechts 10 minuten van de luchthaven en 20 minuten van het centrum van Funchal.

Faciliteiten
Naast de 27 holes beschikt Santo da Serra Golf over alle denkbare golffaciliteiten. Het clubhuis is zeer luxe en heeft een fitnessruimte, stoombad, ruime kleedkamers en relax area. Het clubhuis heeft een eenvoudig, maar heerlijke à la carte menu, dat kan worden genoten in een prachtige eetzaal of op het terras met het sensationele uitzicht op de zee en de bergen. Een ruime vergaderruimte, met capaciteit voor 200 personen, vormt de perfecte basis voor uw evenement.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Links course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6092 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Trent Jones Sr - 1991

 

Adresgegevens

9200-152 Machico, 3450, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Fitness centrum

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Jacuzzi

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073