Penha Longa Golf - AtlanticBaan met uitdagende en zeer gevarieerde holes met een adembenemend uitzicht over de oceaan en de mystieke Sintra Hills.

 

Omschrijving golfbaan

Een resort in de prachtige afzondering van de mystieke Sintra Hills, Penha Longa is één van de mooiste golf resorts van Europa. Het combineert luxe en klasse met de geschiedenis en de natuur van de omgeving waardoor een elegant en spannend sportlandgoed ontstaan is. De 27 holes coveren de schaduwrijke dalen en draperen zich over de ruige hellingen, een triomf van modern design in een prachtig, rijk landschap.

De baan is gerangschikt in de top 30 van continentaal Europa en is ontworpen door de beroemde Robert Trent Jones jr. De fantastische 27 holes zijn gelegen in Sintra, slechts 20 minuten van Lissabon. Het resort maakt deel uit van het beschermde natuurgebied van Sintra en Cascais. Penha Longa Golf Resort bestaat uit de 18 holes Atlantic course en de 9 holes Monastery course. Deze laatste is de perfecte partner van de Atlantic course, even mooi, maar een fractie minder veeleisend.

Met zijn vergevingsgezinde fairways, moedige aanpak en kunstzinnige greens, biedt deze baan zowel een adrenaline rush als een rustgevende reis door één van de meest inspirerende landschappen van Portugal.

De eerste en de laatste holes maken samen gebruik van een beboste vallei in de schaduw van het rotsige gebergte, terwijl de overige holes in de geurige heuvels liggen. Deze championship course, gastheer van de Portugese Open, blijft spannend bij elke afslag en is een meester in variëteit.

Robert Trent Jones II, de architect van de baan, heeft optimaal gebruik gemaakt van de steile hellingen van het terrein en de prachtige uitzichten op het omliggende landschap; over de bergen naar de zee. Dit heeft erin geresulteerd dat de eerste drie holes en de laatste drie zijn neergelegd in een beboste vallei met pijnbomen en bezaaid met granieten rotsen. De 6e tot de 13e hole zijn gebouwd op een heuvel met uitzicht over de uitgestrekte regio.

De championship karakteristieken, evenals de uitstekende staat van onderhoud, heeft bijgedragen aan haar selectie als gastheer voor de Portugese Open Championship in 1994 en 1995. De baan is unaniem geroemd door golfprofessionals als één van de beste banen op het Europese circuit. Penha Longa is in 1995 uitgebreid met een nieuwe negen holes baan: de Monastery course.

Atlantic golf course
De Atlantic course is een 18-hole, par 72 baan met een lengte van 6.290 meter en biedt uitdagende holes met een adembenemend uitzicht over de oceaan met Estoril en Cascais in het zuiden en de Sintra heuvels naar het noorden. Penha Longa's Atlantic golfbaan heeft onderdak geboden aan talrijke wedstrijden waaronder de Portugese Open. De prestigieuze IAGTO meeting werd gehouden in Penha Longa in december 2004.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Championship course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6290 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Robert Trent Jones jr - 1992

 

Adresgegevens

Rua Mato da Mina, No. 18, Quinta da Beloura
2710-692 Sintra, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Jacuzzi

Kluisjes

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Sauna

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073