Vale da Pinta GolfInteressante 18 holes baan met prachtige meren in een heuvelachtig terrein bezaaid met vijgen-, amandel- en olijven bomen.

 

Omschrijving golfbaan

Vale da Pinta is een perfekt ontworpen en interessante baan. Gelegen in een authentiek ´Algarve´ landschap met amandel-, olijf- en vijgen bomen. De baan ligt buitengewoon fraai in een glooiend terrein.

Twee 'signature' holes verdienen een speciale vermelding; de par-3 tiende hole en de par-5 dertiende hole. De eerste heeft een grote bunker voor de green. Precisie is vereist. De 13e holes, met een lengte van 541 meter, slingert zich volledig door een dal.

De baan is acht opeenvolgende keren gastheer geweest van de European Seniors Tour Qualifying final. Vale da Pinta is terecht gerespecteerd, niet alleen vanwege de bespeelbaarheid en uitdagende lay-out, maar ook vanwege de fraaiheid en het speelplezier. De baan is ontworpen door de beroemde Amerikaanse golfbaan architect Ronald Fream en ingehuldigd in 1992. Vale da Pinta heeft zijn plek veroverd als één van de best ontworpen banen in Europa.

Stelt u zich voor; fairways van Bermuda gras, strategisch geplaatste bunkers en greens bekleed met Pen Cross Bent gras! Daarnaast, niet te vergeten, de prachtig aangelegde meren in een heuvelachtig landschap bezaaid met Johannesbrood-, vijgen-, amandel- en olijfbomen (met inbegrip van een olijfboom van meer dan 1200 jaar oud!).

Vale da Pinta Clubhuis
Ontspan na een uitdagend rondje golf! Het moderne Vale da Pinta Clubhuis verwelkomt elke golfer en niet-golfer in een warme, gezellige en rustige sfeer met de volgende services:

Het restaurant is geopend voor ontbijt, snacks, lunch en diner. Het biedt zeer goede traditionele Portugese en internationale gerechten, vegetarische maaltijden en maaltijden voor diabetici. Het Clubhuis restaurant heeft ook de mogelijkheid om speciale evenementen (vergaderingen, feesten, bruiloften, enz.), tot 200 gasten, te cateren.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Championship course

Par: 71

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6127 meter

Handicap m/v: 27/35

Ontwerp: Ronald Fream - 1992

 

Adresgegevens

R. do Clube Carvoeiro Casa das Chaminés
8400 Lagoa, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Kluisjes

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches

Tennisbaan


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073