Santo Antonio GolfOmlijst door een dal dat door de loop slingert en een aantal golvende fairways creëert, is de golfbaan Golf Santo Antonio in Parque da Floresta een indrukwekkende arena die al het toneel was voor de prestigieuze Europro Tour.

 

Omschrijving golfbaan

De golfbaan Santo Antonio ligt in de buurt van het vissersdorpje Salema, in de buurt van Sagres - een van de belangrijkste plaatsen in de Portugese en Europese geschiedenis - en dicht bij het natuurreservaat Costa Vicentina.

Een golvende baan met enkele hellende fairways, met name aan de voorkant negen. Kleine goed gebunkerde greens, veel nabije meren op de achterste negen, die een goede mate van nauwkeurigheid vereisen. De baan is perfect geïntegreerd in het landschap.

De Golf Santo Antonio Golfbaan is ontworpen door Pepe Gancedo, een van de beroemdste architecten van Spanje, wiens filosofie van golfbaanconstructie een minimale aanpassing aan het bestaande terrein inhoudt. De Santo Antonio-golfbaan loopt over heuvels achter het vissersdorpje Salema, vlakbij het historische stadje Lagos en niet ver van het natuurreservaat Costa Vicentina.

Om met nauwkeurige precisie te spelen
De eerste hole van Santo Antonio Golf Course, 306 meter voor een par 4, presenteert een veeleisend schot om de ronde te beginnen, voor diegenen die in slechts twee schoten de green willen bereiken. Hole 5 is een par 3 van slechts 112 meter, hoewel kort, het is noodzakelijk om op de green te schieten, want er zijn scherpe hellingen aan alle kanten, waardoor par moeilijk wordt als de green wordt gemist.

De par 5 9th behoort tot de zwaarste slagindex 1 gaten ooit ontworpen. Op 490 meter is het derde schot steil heuvelopwaarts en over een ravijn.

Een fascinerende diversiteit
Op de tweede negen van Golf Santo Antonio is het hoogtepunt hole 11 a green beschermd door water, en wordt onmiddellijk gevolgd door een par 5 die de "Valley of the Wells" oploopt naar een andere goed beschermde green. Nadat je langs de "Lost Valley" van de par 4 14e hebt gespeeld, met zijn spectaculaire uitzichten op het dorp Figueira en de zee, sta je voor de dramatische tee-shot van de par 3 15e. Hier, op de tee, krijgen spelers een indrukwekkend uitzicht op een groot, schilderachtig meer dat moet worden gedragen om de brede, maar ondiepe, groene te bereiken.

Water komt opnieuw op de 16e en 17e plaats waar gedurfde, maar accurate, tee shots voor de dapperen dividenden zullen plukken, hoewel beide holes ook een beloning blijken te zijn voor golfers met hogere handicaps.

Een ander opvallend gat in de golfbaan Golf Santo Antonio is nummer 18, een fantastisch afwerkingsgat, precies onder het clubhuis. De lijn loopt recht over de grote dennenboom heen die de nadering van het verhoogde amfitheatergroen vormt, waar al je golfmaatjes zeker naar kijken. Er gaat niets boven een beetje druk aan de finish!

Het clubhuis van Santo Antonio Golf Course is typisch Portugees en biedt een spectaculair panoramisch uitzicht over de bergen en de zee, en ook een algemeen beeld over een groot deel van de baan.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 71

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 5712 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Pepe Gancedo - 1987

 

Adresgegevens

Vila do Bispo, Portugal

Faciliteiten

Bar

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Jacuzzi

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Sauna

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073