Pinheiros Altos GolfPinheiros Altos Golf Resort, gelegen in het Ria Formosa National Park in Quinta do Lago, is een van de meest prestigieuze en succesvolle eersteklas privégolf- en recreatieresorts in Europa.

Omschrijving golfbaan
Elk van de negen holes; The Pines, The Corks en The Olives zijn een par 36, die allemaal hun start- en eindpunt dichtbij het indrukwekkende clubhuis hebben.

Pinheiros Altos Golf Resort beschikt over een 27 holes (The Pines - The Corks en The Olives) kampioenschapsgolfbaan, een spectaculair clubhuis met bar, restaurant en luxe ledenlounge, de ultramoderne Pinheiros Altos Golf Academy en Pro Shop.

Perfecte golfomgeving in de Algarve
Het resort ligt op vijf minuten van uitgestrekte ongerepte gouden stranden en biedt ook een serene uitvalsbasis voor een breed scala aan recreatieve bezigheden, ondersteund door eersteklas voorzieningen en diensten. De belangrijkste attractie is de prachtige Pinheiros Altos-golfbaan, geflankeerd door weelderige tuinen en luxueuze villa's in koloniale stijl.

Pinheiros Altos grenst aan het 14.800 hectare grote natuurreservaat Ria Formosa, een internationaal toevluchtsoord voor zeldzame en bedreigde broed- en trekvogels. Pinheiros Altos Golf Resort is een residentie met een lage dichtheid en neemt alle voorzorgsmaatregelen om het milieu te beschermen.

9 holes The Pines
De Pinheiros Altos Pines Course (Pinheiros) is vernoemd naar de overvloed aan pijnbomen die de baan rijk is, deze negen omvat vier van de nieuwe holes die in januari 2007 zijn geopend en vijf van de oorspronkelijke eerste negen. Duizend extra pijnbomen werden geplant om het nieuwe met het oude te verenigen.

9 holes The Corks
De Corks Course (Sobreiros) is de langste van de drie negen holes bij Pinheiros Altos en wordt als de meest veeleisende beschouwd, vooral vanwege de moeilijkheidsgraad van de achtste hole.

9 holes The Olives
De Olives Course was de oorspronkelijke back nine en is onveranderd gebleven sinds de groene achtste eilandhole in 1995 werd aangelegd en een van de kenmerkende holes van de golfbanen is geworden.

 


Kenmerken

Holes: 18 (Pines en Olives)

Type: Championship course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: ja

Lengte: 5643 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: ?

 

Adresgegevens

Sitio dos Pinheiros, Quinta do Lago, 8135-863 Almancil, Algarve, Portugal

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073