Penina Golf - Sir Henry CottonEen zeer mooie baan, de eerste ooit in de Algarve! De baan wordt gekenmerkt door een ongewone, uitdagende combinatie van de par-5's.

 

Omschrijving golfbaan

De Championship course van Penina Golf is de eerste baan die ooit aan de Algarve is aangelegd. Voltooid in 1966 en ontworpen door wijlen Sir Henry Cotton, dit is dé plek waar golf begonnen is in deze paradijselijke zuidhoek van Europa.

Waar je ook kiest te spelen langs de gehele uitgestrektheid van dit kustgebied, Penina blijft ongeëvenaard ... De golfer vindt hier alles waar hij ooit van gedroomd heeft of wil van een golfbaan.

Sir Henry Cotton volgde zijn instinct en bedacht een lay-out, die na het planten van letterlijk duizenden bomen en struiken getransformeerd is tot de weelderige vegetatie van vandaag. Nu ze volwassen zijn geworden hebben de torenhoge dennen en eucalyptus de baan een geheel eigen karakter gegeven. Het is een 18 holes baan, vrij vlak en omringd door volwassen en weelderige bomen en struiken. De baan is geopend in 1966 en werd volledig gerenoveerd in 1994/ 95. De ongekende hausse die volgde op deze voor de regio baanbrekende stap heeft inmiddels geresulteerd in het bestaan van zo'n 30 golfbanen.

Sir Henry's visie op golf in de hem zo geliefde Algarve, was "natuurlijk". Een goed klimaat het hele jaar door in combinatie met de pure schoonheid van de oorspronkelijke site, die hij nergens anders in Europa had gevonden, et voila! Een belangrijk renovatie project heeft zowel het hotel als de golfbaan getransformeerd. Prestigieuze evenementen zoals de Daily Telegraph Seniors' Match Play evenement (2000 / 1), de Nationale Finales van de Audi Corp, samen met grote internationale en charity wedstrijden zoals de Sir Henry Cotton Team Trophy en Sir Henry Cotton Charity Classic, samen met de Portugese Algarve Open - 1998/99/2000, 2004 en 2006 - zijn allemaal gehost op deze bijzondere plek.

De baan wordt gekenmerkt door een ongewone combinatie van de par-5's. Met vier van de vijf in tweetallen aan het begin en einde van de laatste negen holes, samen goed voor een par van 38 tegenover 35 voor de eerste negen holes. Als u bij de 18e hole aankomt, fungeert het prachtige hotel als decor met een amfitheater van bomen, u bent toeschouwer van een prachtige omgeving!
Van de par-3's, is de 13e de meest memorabele, gekozen tot één van de beste 500 holes ter wereld! Deze hole presenteert een eigen, bijzondere uitdaging. Een meertje grenst aan de rechterkant, terwijl de glooiende green aan de voor- en linkerkant bewaakt wordt door bunkers.

Het gehele resort is mede bekend geworden door de speciale aandacht die gewijd is aan de bescherming van de natuur. Met daarbij een driving range, chipping green, putting en bunker faciliteiten, is dit het perfecte golf resort.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Championship course

Par: 73

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6273 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Sir Henry Cotton - 1966

 

Adresgegevens

Penina, 8501-952 Portimâo, Portugal

Faciliteiten

Bar

Bar en snacks

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pitching en putting greens

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073