Dom Pedro Golf - PinhalZeer mooie baan met strategisch geplaatste bunkers en een paar heel uitdagende holes.

 

Omschrijving golfbaan

De Pinhal course is de tweede golfbaan die in Vilamoura gebouwd is en geopend in 1976. De baan is oorspronkelijk ontworpen door Frank Pennink, de architect van het nabijgelegen Vilamoura Old Course. Door de jaren heen zijn verscheidene verbeteringen aangebracht, de meest significante herinrichting heeft plaatsgevonden in 1985 uitgevoerd door Robert Trent Jones Sr.

De baan wordt gekenmerkt door glooiend parklandschap bedekt met talloze parasol vormige bomen en dennen die de grenzen van de fairways vormen. Deze bomen staan soms ook op de fairways en bij de greens.

Bij vijf holes zijn vijvers en een beek onderdeel van het spel, maar deze vormen geen grote ´bedreiging´ voor de meer dan gemiddelde golfer. Om bij te blijven met de moderne technische ontwikkelingen in de clubs en ballen zijn diverse holes onlangs verlengd en de par 72 baan is nu 6.353 meter lang.

De Pinhal baan is gelegen in een pijnboombos en ligt een stukje achter het toeristische strand. De buitenste negen holes slingeren langs de vakantie villa´s die de fairways begrenzen. De goed geplaatste bunkers maken de baan heel plezierig voor alle spelers, hiermee worden de juiste clubkeuze en nauwkeurigheid van de shots getest. De par 4 op de vierde hole is moeilijk te bereiken met een waterhindernis die wacht op uw dwalende shot. De par 3 van 149 meter op de achtste hole is lastiger dan deze op het eerste gezicht lijkt. De laatste negen holes hebben een meer open lay out, maar de lichtjes gewijzigde vijftiende hole kan leiden tot een probleem om te komen tot de vereiste par 4.

Het clubhuis is volledig gerenoveerd en gemoderniseerd aan het begin van het millennium en vanaf de grote veranda kan men genieten van een panoramisch uitzicht over de uitstekende driving range en oefenfaciliteiten.

Dom Pedro Golf is op dit moment de belangrijkste speler op de Portugese markt voor exclusief golftoerisme. Het bezit en beheert een van de grootste golfbaancollecties in Europa. Dom Pedro Golf biedt de keuze tussen acht kampioenschapsbanen, waaronder de "famous five" van Vilamoura in de Algarve, Victoria, waar de Portugal Masters in 2007-2009 plaatsvonden; De oude banen; Pinhal, Laguna, en Millennium.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6353 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: F. Pennink/ R. Trent Jones Sr - 1985

 

Adresgegevens

8125-507 Vilamoura
8125, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073