Dom Pedro Golf - OldDe één na oudste baan in de Algarve, mooi en waarbij een strategische club keuze gevraagd wordt.

 

Omschrijving golfbaan

De Old course is oorspronkelijk ontworpen door architect Frank Pennink en in 1996 gerenoveerd en opnieuw ingericht door Martin Hawtree. Gelegen in het hart van de badplaats Vilamoura op slechts 20 minuten rijden van het vliegveld van Faro, deze baan met een parkachtige lay-out is één van de oudste in de regio en beroemd over de hele (golf) wereld.

De Old course is de één na oudste golfbaan in de Algarve. De baan is gelegen in een dennenbos en op een interessante manier vormgegeven om optimaal te profiteren van de natuurlijke contouren van het landschap. Het ontwerp is afkomstig van de zogenaamde ´Engels school´ van golfbaan architectuur. De eerste holes zijn vrij gemakkelijk en uitnodigend met bereikbare par 4´s. De par 3 op de attractieve vierde hole is een potentiële Hole in One. De juiste clubselectie speelt vanaf hier een belangrijke rol in het spel, rechte shots zijn onontbeerlijk. De negende hole is een uitstekend voorbeeld hiervan. De laatste negen holes hebben drie interessante par 5´s . De zestiende hole biedt u een 522 meter lange uitdaging voor rechte en lange shots.

De baan is vaak omschreven als de ´Grande Dame´ van de golfbanen in de Algarve. De baan slingert rond indrukwekkende pijnbomen - de belangrijkste hindernissen - over het, meer dan licht glooiende, natuurlijke terrein. Hoewel de opening plaats vond in 1969, is de baan 27 jaar later volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, hoewel er geen grote wijzigingen werden aangebracht aan de prachtige lay-out. Naast het verhogen van de kwaliteit van de Vilamoura Old Course tot de nieuwe standaard, is bij de renovatie een aantrekkelijk nieuw clubhuis en aangrenzende putting green gebouwd. Zoals bij alle Vilamoura banen is bescherming van het milieu, door middel van een gedetailleerd management systeem in overeenstemming met de richtlijnen die zijn vastgelegd in de ISO en Green Globe normen, een belangrijk aandachtspunt.


Dom Pedro Golf is op dit moment de belangrijkste speler op de Portugese markt voor exclusief golftoerisme. Het bezit en beheert een van de grootste golfbaancollecties in Europa. Dom Pedro Golf biedt de keuze tussen acht kampioenschapsbanen, waaronder de "famous five" van Vilamoura in de Algarve, Victoria, waar de Portugal Masters in 2007-2009 plaatsvonden; De oude banen; Pinhal, Laguna, en Millennium.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 73

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6254 meter

Handicap m/v: 24/28

Ontwerp: Martin Hawtree - 1996

 

Adresgegevens

Rua Altura de Maio
Loulé, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Oefenbunker

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073