Dom Pedro Golf - LagunaUitdagende Links georiënteerde baan met veel waterhindernissen en bunkers.

 

Omschrijving golfbaan

De Laguna baan, gerealiseerd op een laaggelegen kustgebied met zijn vele water hindernissen en enkele bomen, verschilt aanzienlijk van de andere banen van het resort. Veel van de holes zijn ´Links georiënteerd.

De Amerikaanse golf architect Joseph Lee ontwierp deze baan, die werd geopend in 1990. Tal van eerdere bezoekers zullen de baan herkennen als onderdeel van de voormalige 27-holes golfbaan Vilamoura III. De afgelopen jaren is de baan onderhevig geweest aan voortdurende verbeteringen.

De 18 holes zijn aangelegd op een vlakke ondergrond en hebben, met uitzondering van de 11e en 12 e die de spelers mee nemen rond en over een meer, open fairways met zeer weinig bomen die voor moeilijkheden kunnen zorgen. Het is een baan die vergeleken kan worden met een zekere mate aan uitdagingen die worden geboden door een Links course. Er zijn echter veel waterhindernissen met strategisch geplaatste bunkers in open terrein. De combinatie van deze factoren zorgen, aangevuld met de soms lastige wind, voor een interessant rondje golf!

Gemeten vanaf de witte tees is de baan 6.121 meter lang. De Laguna course is een par 72 baan en omvat een aantal meren die invloed hebben op het spel bij 11 holes. De meren dienen als waterhindernissen en nood waterreservoirs. Daarnaast hebben de meren ook een belangrijke functie bij het aantrekken van verschillende watervogels, alsook amfibieën, otters en moerasschildpadden enz. Naast de meren en een indrukwekkend totaal van 79 bunkers, vormt de wind een extra uitdagend element op deze enigszins blootgestelde locatie.

Vilamoura´s meester ontwikkelaars, Lusotur, hebben tevens een milieu-natuurpark gerealiseerd vlakbij de baan. Laguna deelt haar grote, gastvrije clubhuis met de aangrenzende Millennium course.


Dom Pedro Golf is op dit moment de belangrijkste speler op de Portugese markt voor exclusief golftoerisme. Het bezit en beheert een van de grootste golfbaancollecties in Europa. Dom Pedro Golf biedt de keuze tussen acht kampioenschapsbanen, waaronder de "famous five" van Vilamoura in de Algarve, Victoria, waar de Portugal Masters in 2007-2009 plaatsvonden; De oude banen; Pinhal, Laguna, en Millennium.


Kenmerken

Holes: 18

Type: Links course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6121 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Joseph Lee - 1990

 

Adresgegevens

8125-507 Vilamoura
8125, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073