Amendoeira - O´Connor GolfDeze geweldige baan, gelegen in een prachtige omgeving, vraagt om nauwkeurig spel en een creatief shot.

 

Omschrijving golfbaan

De O´Connor baan is de perfecte aanvulling op de Faldo baan van Amendoeira. De baan, ontworpen door Christy O'Connor Jr., ligt in een plantrijke vallei en biedt meer dan alleen een uitdaging.

Grote waterpartijen vragen om een nauwkeurig spel en creatief shot, de waterpartijen worden onderhouden als een wildreservaat.

Bij de eerste negen holes liggen een aantal meren, de derde hole is herkenbaar aan een Moorse relikwie gelegen op een eiland in het aangrenzende meer. Er loopt een groot meer als een soort ketting langs de 7e, 8e en 9e hole. De 9e hole is de meest essentiële van de baan, niet alleen loopt het meer rechts van de tee, maar ook naar de linkerkant bij het tweede shot. Het is bijna een tweedelige golf hole. Hole 10 leidt het spel weg van de noordelijke grens, hier start de uitdaging van het meer landinwaarts gelegen deel van de Oceânico O'Connor baan.

Grote meren en kronkelende watertjes testen de spelers op weg naar de 18e hole. De 12 e hole is ´ondergedompeld in moderne geschiedenis´ en wordt bewaakt door hetzelfde meer, dat langs de 8 e hole loopt. Nu met het water aan de rechterkant, voor een beetje afwisseling, brengt Christy's 18 e hole de baan tot een fantastische finish: een matige klim met nu de rivier langs de rechterkant. "Deze hole is buitengewoon, zodra u hier staat en neer kijkt op de golfbaan, zal u zich zijn gezegend voelen." Deze laatste hole vraagt een grote accuratesse van de spelers bij het opzetten van de approach shot.

De architect, Christy O'Connor Jr., voegt nog toe: " Ik wilde een hole met alleen sinaasappelbomen. Dit deel van de Algarve is gezegend met duizenden hectaren sinaasappelbomen en ik wilde dat terug laten komen in de baan. Ik ben erin geslaagd om dit te doen bij de vijfde hole, deze ligt ingesloten tussen de sinasappelbomen en is een echte beauty om te spelen."


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6708 meter

Handicap m/v: 28/36

Ontwerp: Christy O'Connor Jr - 2008

 

Adresgegevens

Morgado da Lameira, 8365-023 Alcantarilha, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073