Amendoeira - Faldo GolfEen uitdagende baan, een mooie rotsachtige omgeving met veel kronkelend water.

 

Omschrijving golfbaan

Nick Faldo heeft deze 6.604 meter lange, par-72 championship baan ontworpen. Hij wilde een baan maken waarbij een zorgvuldige positionering nodig is om optimaal te kunnen scoren.

Rotsachtige gebieden, meanderende meertjes, goed uitzicht op de verre bergen van Monchique, sinaasappelbomen, al deze elementen hebben de baan zijn eigen unieke karakter gegeven.

De baan is ´aangekleed´ met onder andere prachtige cactussen, wilde kruiden, eiken, eeuwenoude olijfbomen en bunkers van stuikgewas. De architect heeft een moderne twist aan een traditioneel recept gegeven, de baan is gebouwd op de klassieke beginselen van het strategische spel.

De eerste hole is een opwaartse test, een par-4 met een aantal kansen op 'risico en beloning'. De dalende, par-5, 4e hole stuit op een meanderende waterhindernis die in het spel komt op drie van de eerste negen holes en twee van meer inwaarts gelegen, laatste negen holes. De inwaarts gelegen laatste negen holes bevatten een paar veel besproken holes. Met name de enorme 13e hole (par-5) met een dalende fairway, die als de wind achter de speler staat vraagt om een nauwkeurig shot tot aan de hole. Holes 14 en 15 blijven de golfer uitdagen, soms spelend te midden van rotspartijen. Na het verlaten van het hoge deel van de baan richting het westen, brengt de 18e hole het spel tot een einde met een prachtige par-5.

De architect, Nick Faldo, legt uit: "Dit was een heel spannend project, dat me een geweldige kans gaf om mijn passie voor het design op dezelfde manier te benaderen als mijn passie voor het spel. Je hebt hier een fantastisch uitzicht en een prachtig heuvelachtig land, elke keer dat ik mag werken met een natuurlijk terrein als dit, is fantastisch." Hij vervolgd:"Ik wil dat de door mij ontworpen banen uitdagend zijn voor een ieder die er op speelt. Er zijn holes die eenvoudig lijken, maar ze zijn een uitdaging omdat je na moet denken voor je af slaat en dat is waar ik op uit ben. Het beste compliment dat je kunt krijgen in het ontwerp van een golfbaan is wanneer de spelers van de baan af komen en zeggen: 'wow, dat was een uitdaging,' en dat is precies wat ik hier in Amendoeira geprobeerd heb te realiseren."


Kenmerken

Holes: 18

Type: Parkland course

Par: 72

Geschikt voor GVB'ers: nee

Lengte: 6604 meter

Handicap m/v: 24/36

Ontwerp: Nick Faldo - 2008

 

Adresgegevens

Morgado da Lameira, 8365-023 Alcantarilha, Portugal

Faciliteiten

Bar

Buggyverhuur

Cafetaria

Kleedruimtes

Clubsverhuur

Clubhuis

Driving range

Trolleyverhuur (handmatig en automatisch)

Kluisjes

Pro-shop

Putting green

Restaurant

Douches


Wilt u deze baan boeken? Wellicht met een aantal andere banen in deze regio?

 

Door de jarenlange relatie die wij hebben opgebouwd met de golfbanen kunnen we de green fees vaak tegen een gereduceerde prijs aanbieden. We hebben meestal een streepje voor bij de toewijzing van de betere starttijden en de reservering van buggies. Gemak dient de mens nietwaar!

 

Wilt u dat wij u dat regelwerk uit handen nemen en profiteren van een prettige prijs voor uw greenfee pakket? Bel of Mail voor de scherpste green fee prijs of vul het aanvraagformulier in dan krijgt u een vrijblijvende prijsopgave.

 

Nederland: 030-8200353

Belgie: 03-8082 251

Spanje: +34 966265073